Spring naar content

Poetry International Festival

14 mei 2018

Poetry International Festival Rotterdam vindt dit jaar plaats van 29 mei tot en met 3 juni. Dit jaar is het de 49e editie van het festival dat al sinds 1970 wordt georganiseerd in de Rotterdamse Schouwburg.

Poëzie kan iets in je doen leven, je laten nadenken of alleen vermaken. Het kan zomaar zijn dat die paar regels je leven lang bijblijven. Poëzie is er voor iedereen en daarom geeft het Poetry International Festival Rotterdam de mogelijkheid te ontdekken, ontmoeten, napraten en debatteren over dichters en hun werk.

Dit jaar zijn de festivaldichters jonger dan ooit en mengen ze zich met hun gedichten in menig actuele discussie. Of het nou gaat over ecologie en duurzaamheid, racisme, diversiteit en gender, over politiek, waar de waanzin soms regeert, of over maatschappij-ontwrichtend geweld.
Er is een zeer divers programma van dichters uit heel veel verschillende landen:

Joost Baars (Nederland)
Christian Bök (Canada)
Ida Börjel (Zweden)
Sonia Bueno (Spanje)
Alí Calderón (Mexico)
Dolores Dorantes (Mexico)
Nora Gomringer (Duitsland)
Aurélia Lassaque (Frankrijk)
Patricia Lockwood (Verenigde Staten)
Zeyar Lynn (Myanmar Burma)
Miguel-Manso (Portugal)
Gihan Omar (Egypte)
Marie de Quatrebarbes (Frankrijk)
Safiya Sinclair (Jamaica)
Danez Smith (Verenigde Staten)
Maria Stepanova (Rusland)
Lies van Gasse (België)
Nachoem M. Wijnberg (Nederland)

Tijdens het festival, dat zes dagen duurt, zullen deze internationale dichters het podium beklimmen om een lezing te geven over hun werk. Daarnaast zullen ook andere activiteiten en dichters in de spotlights staan. Dichters krijgen de vrije hand op dit festival.
Zo heb je als bezoeker van het festival niet alleen de mogelijkheid om naar dichters te luisteren, maar kun je ook aan de slag om zelf gedichten te schrijven of leren hoe je dat nu eigenlijk doet. Literatuurliefhebbers kunnen meedoen met vertaalprojecten, schrijfworkshops en wedstrijden.

Wil jij hierbij zijn en de beste internationale dichters ontmoeten, in discussie gaan en genieten? Kijk dan voor meer informatie op de website of de Facebookpagina van het evenement:

Website: https://www.poetryinternationalweb.net/pi/pif3/festival/index

Facebookevenement:
https://www.facebook.com/PoetryInternational/

Tickets zijn er al vanaf €7,50 en kun je hier bestellen.

29 mei t/m 3 juni | Theater Rotterdam | €7,50 | poetryinternationalweb.net