Spring naar content

Nottingham

Gelegen in het centrum van Engeland, met 320.000 inwoners en zelfs 786.000 in het wijdere stedelijke gebied, beschikt Nottingham over een rijke geschiedenis van illustere literaire figuren, zoals Lord Byron, D.H. Lawrence, Stanley Middleton en Alan Sillitoe. Nu, als centrum voor creativiteit, zijn er meer dan 2400 creatieve bedrijven, met bijna 20.000 werknemers. De literatuur gerelateerde programma’s van de University of Nottingham en Nottingham Trent University samen trekken en wereldwijde studentenpopulatie van meer dan 60.000 studenten per jaar. Deze programma’s staan bekend om hun lange traditie in cursussen Creative Writing. Bovendien heeft de stad een groot bibliotheeknetwerk met onder andere de 200 jaar oude Bromley House Library. 

Nottingham heeft een grote verscheidenheid aan literaire evenementen en organiseert jaarlijks het multidisciplinaire festival Nottingham European Arts Theatre (NEAT) Festival. Dit festival verzamelt elk jaar 300 artiesten en 55.000 personen publiek. Daarnaast organiseert de onafhankelijke boekwinkel Five Leaves een tal van openbare lezingen, net als de Writers’ Studio, een innovatief orgaan dat wordt gerund door schrijvers voor schrijvers. De literaire scène van Nottingham wordt ondersteund door initiatieven van verschillende organisaties en een moderne benadering van literatuur, die boeken, strips, toneelstukken, filmscripts, videogames en visuele kunsten omvat.

De toewijding van de Nottingham City Council aan creativiteit en creatief werk komt tot uiting in hun ambitieuze beleid, met name de ontwikkeling van het Creative Quarter in 2013. Het Creative Quarter, een vlaggenschipproject van het groeiplan van 2012 in de stad, heeft tot doel uitwisseling tussen het bedrijfsleven en creatieve en educatieve professionals en instellingen te bevorderen. Sinds de lancering heeft het project nieuwe werkgelegenheid gecreëerd in de creatieve sector, waaronder rollen in de literatuur, mediakunsten, film en entertainment industrie en nieuwe locaties in het stadscentrum en netwerkkansen geïnspireerd.

10 dingen die je moet weten over Nottingham