Spring naar content

Granada

Granada, de eerste Spaanstalige UNESCO City of Literature, heeft een lange geschiedenis met beroemde dichters, schrijvers en intellectuelen. Dit maakt de stad een aanbeveling op het gebied van literaire productie en het beheer van activiteiten gerelateerd aan de kunst van het spreken. De openbare en particuliere instellingen van Granada, uitgeverijen en een solide netwerk van boekhandels bieden ruimtes en synergieën voor een levendig programma van literatuur gerelateerde activiteiten. Honderden literaire evenementen worden elk jaar in de stad georganiseerd.

Granada is vooral de stad van Federico García Lorca, de bekendste en meest vertaalde Spaanse schrijver na Cervantes. De stad heeft een groot netwerk van faciliteiten, evenementen en instellingen gebouwd rond de figuur van Lorca en zijn nalatenschap. Deze omvatten de Federico García Lorca Poetry Prize en het International Poetry Festival (FIB), die met meer dan 10.000 bezoekers elk voorjaar, het belangrijkste poëziefestival van Spanje is.

De creatieve industrie is een van de meest dynamische sectoren in Granada en heeft de grootste groeisnelheid. Sinds de jaren zeventig belichaamt de stad een van de beste tradities in uitgeven in Andalusië en wordt nu een van de belangrijkste uitgeverij industrieën in het zuiden van Spanje.

Met zijn nauwe culturele banden met Latijns-Amerika en Noord-Afrika, ziet Granada zijn rol in het UCCN als een unieke kans om zijn internationale roeping te versterken.

10 dingen die je moet weten over Granada