Spring naar content

Foto: Freddie Marriage

Nieuwe boekenmarkt in Utrecht – ILFU

18 juni 2018

Utrecht krijgt een jaarlijkse boekenmarkt op het Vredenburg. Tijdens het Uitfeest en tevens de start van het ILFU International Literature Festival Utrecht op 16 september 2018 vindt de eerste editie plaats. Na de benoeming van Utrecht tot UNESCO City of Literature hebben diverse partijen de handen ineengeslagen om de stad een jaarlijkse antiquarische boekenmarkt te geven. Onder meer Het Literatuurhuis, Utrecht Marketing en de Vereniging van Zelfstandige Uitgevers (VZU) doen mee. Hopelijk vormt het de start van een mooie traditie.

Eind 2017 werd Utrecht benoemd tot UNESCO City of Literature, een bekroning van een rijke literaire traditie van 1300 jaar. Daarmee trad Utrecht toe tot een select internationaal gezelschap van 28 steden, alle met een levendig literair klimaat.

Op zondag 16 september organiseert het International Literature Festival Utrecht (ILFU) de eerste editie van De Utrechtse Boekenmarkt. Middenin het centrum van Utrecht op het Vredenburgplein grenzend aan Hoog Catharijne zullen zo’n 100 kramen verrijzen. Op 16 september is in TivoliVredenburg ook de hele middag een uitgebreid literair en muzikaal programma voor jong en oud te bezoeken, en elders in de stad presenteren ook de theater-, film- en beeldende kunstsector zich.