Spring naar content

Vacature: Festivalmedewerkers

17 april 2018

Het Literatuurhuis organiseert culturele evenementen en festivals, zoals De Nacht van de Poëzie en het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Tevens voeren we het programma ‘Utrecht City of Literature’ uit, dat hoort bij de internationale eretitel die de stad Utrecht in november jongstleden door Unesco kreeg toegekend. In september 2018 organiseren we een gloednieuw literatuurfestival, dat enkele weken duurt. Voor dat festival zoeken we op korte termijn

Festivalmedewerkers

Het gaat om diverse (betaalde) freelance of parttime loondienstfuncties en diverse vrijwilligersfuncties in de periode mei t/m september 2018. We hebben in elk geval nodig:

Productie:

  • Producenten voor diverse festivalonderdelen, zoals een boekenmarkt in het centrum van Utrecht, een meerdaagse voorleesmarathon, een evenement op het Utrecht Uitfeest, jeugdprogrammering en De Nacht van de Poëzie. Werkzaamheden bestaan uit het opstellen van draaiboeken, briefen van auteurs, regelen van logistieke zaken, zorgen voor alle faciliteiten, contact onderhouden met de locaties en de coördinatie van het evenement op de dag zelf. Heb je eerder zelfstandig festivalonderdelen geproduceerd, dan komen we graag in contact met jou. Doorgaans betreft het hier een (freelance) overeenkomst per klus.
  • Productie-assistent; je assisteert het productieteam bij alle voorkomende werkzaamheden. Ervaring handig, maar niet essentieel. Aanstelling op freelancebasis of tijdelijk in loondienst.
  • Coördinator boekverkoop op centrale festivallocatie: je regelt de inkoop en verkoop van boeken op de centrale locatie. Enige ervaring met boekverkoop is dus een pré!
  • Coördinator horeca op centrale festivallocatie: je regelt de inkoop en verkoop van horeca op de centrale locatie. Enige ervaring met horeca is een pré!
  • Locatiemanagers: je wordt tijdens het festival ingezet als de verantwoordelijke voor het verloop van een programmaonderdeel op de betreffende locatie.

Publiciteit:

  • Medewerker ticketing; onder supervisie van het hoofd marketing coördineer je de online en offline kaartverkoop in de aanloop naar het festival, werk je aan een CRM systeem en ben je verantwoordelijk voor het publieksonderzoek tijdens het festival.
  • Medewerkers online en socal
  • Tekstschrijvers / literair journalisten die in de aanloopmaanden op freelance basis verhalen willen schrijven over festivalauteurs en tijdens het festival verslag willen doen van de programma-onderdelen.

Zit er een functie bij die je graag zou willen vervullen, als freelancer of in tijdelijke loondienst, laat het ons dan weten door z.s.m. een open sollicitatie met een beknopte cv/relevante werkervaring te sturen naar vacature@ilfu.nl . Laat zo spoedig mogelijk iets van je weten, want begin mei zullen we de eerste medewerkers gaan aanstellen. Maar ook in de maanden daarna zullen we nog steeds aanvullend personeel nodig hebben. Je open sollicitatie blijft dus welkom.

Er zijn ook verschillende vrijwilligersfuncties beschikbaar op het gebied van productie, publiciteit en horeca. Wil je tijdens het festival ervaring opdoen in verschillende functies en gratis naar het festival? Meld je dan aan door een mail te sturen naar vrijwilligers@ilfu.nl