Spring naar content

Lange rijen voor Victoria Schwab

14 oktober 2019

Honderden jonge fans stonden zondag 13 oktober in de rij voor de stand van Boekhandel Broese om een boek met handtekening te bemachtigen van de populaire schrijfster Victoria Schwab. Zij was de hoofdgast van de tweede editie van het YALFU Young Adult Literature Festival Utrecht in TivoliVredenburg. Verder traden de Nederlandse auteurs Daniëlle Bakhuis, Astrid Boonstoppel en Rima Orie en de Italiaan Enrico Galiano op. Zij werden allen geïnterviewd door Edward van den Vendel.

Tijdens het International Literature Festival 2018 vond het eerste YALFU plaats. Toen luisterden bijna vierhonderd jongeren naar o.a. de Amerikaanse schrijver Becky Albertalli. Zij debuteerde in 2015 met Simon vs de verwachtingen van de wereld, een van de meest invloedrijke Young Adult boeken van de afgelopen jaren.

Young Adult boeken verwijzen naar een leeftijdscategorie (15 – 25 jaar) maar vaker nog naar een genre: boeken over jongeren en voor jongeren, waarbij de personages ongeveer even oud zijn als de doelgroep en vergelijkbare dingen meemaken op het gebied van vriendschap, verliefdheid, de weg naar volwassenheid, keuzes voor de toekomst etc. Ook diverse reeksen fantasyboeken zoals Game of Thrones en de Schemering-trilogie worden vaak tot het genre gerekend. Bij elke editie van het YALFU nodigen we een publieksfavoriet uit en laten we de doelgroep kennis maken met nieuwe, diverse auteurs, die aansluiten bij hun interesse.

Victoria Schwab op het YALFU

Lange rijen bij de boekwinkel

Een volle zaal voor het YALFU