Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Daan Doesborgh en Babs Gons, presentatoren van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2018, geven samen een workshop spoken word. Hoe breng je een tekst tot leven op het podium met behulp van je stem, ritme en houding en hoe maak je contact met de zaal? Tijdens de workshop krijg je verschillende opdrachten en geven de docenten feedback op je performancevaardigheden.

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die zelf schrijft en graag zijn voordracht wil verbeteren. Enige schrijfervaring is vereist voor deze workshop. Twijfel niet en meld je aan!

Daan Doesborgh
Daan Doesborgh is schrijver en presentator. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam en sinds 2011 is hij als presentator verbonden aan het NK Poetry Slam.
Van 2006 tot 2011 was hij stadsdichter van Venlo. Hij verzorgt regelmatig workshops poetry slam op middelbare scholen. Daan trad op tijdens festivals als Lowlands, Down the Rabbit Hole, Source en FLUPP in Rio de Janeiro. Hij publiceerde twee dichtbundels en werkt momenteel aan zijn debuutroman. In samenwerking met de SLAA en Vrij Nederland maakt hij een maandelijkse Poëziepodcast.

Babs Gons
Babs Gons is schrijver, performer, theatermaker, host en docent creatief schrijven. Ze was jarenlang artistiek leider van de Poetry Circle Nowhere, en organiseerde voor die tijd tien jaar lang een maandelijks podium voor jonge dichters en schrijvers in Paradiso, onder de naam Palabras. Ze werkt regelmatig als docent spoken word en creatief schrijven op scholen en binnen jongerenproductiehuizen, geeft masterclasses schrijven voor performance en begeleidt talent op weg naar hun doel. Ze is onderdeel van het spoken word collectief Clubspoken en heeft een eigen performance collectief De Vurige Harten Club. Haar bijnamen gaan van Dramakoningin, tot Le Grande Dame van de spoken word, ze stond op talloze podia in Nederland, droeg voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Groot-Brittannië, Soedan en België.
Babs Gons is daarnaast jurylid van de J.M.A. Biesheuvelprijs, is lid van het vaste lezerspanel van Leesclub Le Monde van SLAA en Paradiso en presenteert verschillende programma’s.

Poetry Circle Nowhere
Poetry Circle Nowhere is een landelijk platform voor schrijvende performers en performende schrijvers dat performances en voorstellingen maakt voor theaters, festivals, huiskamers, boomhutten en andere plekken.
Poetry Circle Nowhere heeft Circles in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Tilburg en Leeuwarden. In elke stad komen wekelijks schrijvers samen om onder gepassioneerde leiding van coaches en artiesten van verschillende pluimage hun kunsten te ontplooien. Excellente talenten stromen uit deze kweekvijvers door naar Poetry Circle Nowhere; een collectief van artiesten die performances en voorstellingen maakt voor prominente podia in binnen- en buitenland. Zie voor meer info: http://poetrycircle.nl

Mensen Zeggen Dingen
Mensen Zeggen Dingen is een collectief en presenteert zich met sproëzie, waarin de combinatie van spoken word, poëzie, theater, rap, cabaret, stand-up, improvisatie en allerlei andere vormen van het gesproken woord gezocht wordt. Dat doen ze maandelijks in meerdere steden en op festivals in Nederland en Vlaanderen. Iedere vorm van woordkunst kan bij Mensen Zeggen Dingen een podium krijgen. Zie voor meer info: www.mensenzeggendingen.nl

do
22.02 2018
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs vanaf: €5
Evenement Categorieën: , ,
Website Evenement
Uitverkocht
Locatie


Organisatoren

Poetry Circle Nowhere
Mensen zeggen dingen
Het Literatuurhuis

Delen