Skip to content
Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Het is misschien wel dé toneelklassieker van de laatste zeventig jaar: Wie is er bang voor Virginia Woolf van Edward Albee. Het verhaal van een vechthuwelijk, waarin Martha en George in een met drank doordrenkte nacht elkaar alle hoeken van de kamer laten zien en daarbij hun gasten, het jonge argeloze echtpaar Honey en Nick, als speelbal gebruiken.

Al in 1994 zette Dood Paard zijn tanden in deze iconische tekst, toen nog als bloedjonge acteursgroep. Niet voor niets pakten ze de tekst daarna herhaaldelijk weer op: zes jaar geleden en eerder dit jaar voor een tweede reprise. De enscenering is onveranderd: rondom zo goed als het enige decorstuk, een drankkast met een enorme tuil bloemen, positioneren de vier spelers zich als in een strenge choreografie. Er wordt niet gedronken, niet gerookt, het is de tekst die zijn vernietigende werk doet. En hoe! In drie uur (die overigens voorbij vliegen) hakken Kuno Bakker en Manja Topper als George en Martha op elkaar in en mangelen ze hun gasten (in deze versie André Dongelmans en Rosa van Leeuwen), om elkaar uiteindelijk – doodvermoeid – toch te vinden. Maak u op voor een staaltje toneelspeelkunst buiten-categorie!

Deze voorstelling is onderdeel van festival Kikker Kiest. De seizoensopening van Theater Kikker waarin de beste voorstellingen van het afgelopen seizoen nog één keer worden getoond.

za
14.09 2019
Tijd: 20:00 - 22:00 uur
Prijs vanaf: €16
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Theater Kikker
Ganzenmarkt 14
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Dood Paard

Delen