Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een wandeling geleid door Petra Teunissen, biograaf van Clare Lennart.

In de zomer van 1926 kwam Clare Lennart (1899-1972) in Utrecht wonen. Haar eerste indrukken van de Domstad legde ze vast in het nostalgische verhaal Utrecht, zoals ik het toen zag. Bijna honderd jaar later lezen we daarin hoe Lennart – via haar vele wandelingen – het middeleeuwse Utrecht leerde kennen en liefhebben. Ze zou de stad niet meer verlaten.

Tijdens de wandeling passeren we diverse plaatsen waar Clare Lennart woonde, zoals de ‘groene poort’ op de Steenweg, het decor van haar onlangs herdrukte roman Huisjes van kaarten. In het zuidelijke deel van de Utrechtse binnenstad lopen we langs de huizen en plekken die belangrijk voor haar waren en waar ze haar populairste romans schreef, onder andere het geheimzinnige huis uit haar roman Twintig ramen aan de straat. In het etablissement waar een van de twee Boekenweekgeschenken van Clare Lennart ontstond – op een steenworp afstand van haar eerste Utrechtse kamer – eindigt de wandeling en drinken we een kopje koffie of thee.

Al wandelend vertelt biografe Petra Teunissen over de ontstaansgeschiedenis van Clare Lennarts oeuvre en over de grote rol van Utrecht in het soms turbulente leven van de schrijfster.

Aantal deelnemers: min. 7, max. 10 (i.v.m. 1,5 meter-maatregel).
Duur wandeling: ca. 2 uur.

Locatie: vertrekpunt: Vredenburg 3 (pand Parfumerie Douglas), Utrecht
Toegang is inclusief koffie of thee. In verband met beperkte ruimte tijdig reserveren noodzakelijk.

zo
18.10 2020
Tijd: 11:00 - 13:00 uur
Prijs vanaf: €15
Website Evenement
Locatie

Salon Saffier
Boorstraat 107
Utrecht,
+ Google Maps

Organisator

Salon Saffier

Delen