Laden Evenementen

© Anna van Kooij

Utrecht: een bruisende literaire hub

Utrecht is een springlevende literaire stad. Niet voor niets kreeg de stad in 2017 de titel Unesco City of Literature. Van de Nacht van de Poëzie, Dick Bruna, het internationale literatuurfestival ILFU, mooie boekhandels en tal van activiteiten in de dertien vestigingen van de bibliotheek: Utrecht is een literaire hub!

En dus presenteren het ILFU International Literature Festival Utrecht en de Bibliotheek Utrecht tijdens het Uitfeest een uitgebreid programma voor jong en oud.

Struin langs de vele kraampjes van De Utrechtse Boekenmarkt op het Vredenburg. Ontdek in en rond het pas verbouwde Stadhuis een inspirerend programma. Van een babyconcert in de trouwzaal tot een theatervoorstelling naar een boek van Roald Dahl. Ook kun je aan de slag met een green screen of robot Bliep. Leen een levend boek bij de Human Library en kom luisteren naar gesprekken met gelauwerde schrijvers en jonge talenten. Onder andere Geert Mak, Dimitri Verhulst, Manon Uphoff, Ronald Giphart en Rob van Essen vertellen over hun nieuwste boek. In zes minicolleges hoor je hoe klassiekers uit de literatuur popmuzikanten, film- en gamemakers inspireerden.

Ook in diverse boekhandels kun je deze middag kijken en luisteren naar talentvolle debutanten en gerenommeerde schrijvers.

Op het buitenpodium hoor je een keur aan artiesten die spelen met woorden en mooie verhalen zingen. Deze artiesten worden binnenkort bekend gemaakt.

 

Het Uitfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds en KF Hein Fonds

  

zo
15.09
Tijd: 11:00 - 17:00 uur
Website Evenement
Locatie

Stadhuis
Stadhuisbrug 1
Utrecht, 3554 AT
+ Google Maps
612950350

Organisatoren

ILFU
Bibliotheek Utrecht

Delen