Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Deze avond is een ode aan de kracht van het verhaal. Verhalen veranderen ons, wij veranderen verhalen. Welk verhaal is in jouw leven transformerend geweest / welk verhaal heeft jou getransformeerd?

Eregast is de spraakmakende Britse schrijfster Ali Smith, bekend van haar ‘seasonal quartet’, de romans AutumnWinter en Spring. Samen met andere schrijvers en dichters (t.b.a.) deelt zij hoe en welke verhalen haar leven veranderd hebben.

Transforming Stories is een programma van de Utrechtse boekwinkel Savannah Bay. Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis verschijnt Savannah Bay, geschiedenis van een bijzondere boekwinkel 1975-2019, een historisch jubileumboek. Auteur Marijke Huisman (Universiteit Utrecht) beschrijft de kleurrijke geschiedenis van Savannah Bay als onderdeel van de vrouwen- en LHBT-beweging en gaat zij, samen met andere betrokkenen, in gesprek over de betekenis van deze winkel voor de stad Utrecht.

Het volledige programma wordt begin oktober bekend gemaakt.

Verwacht een avond vol muziek, storytelling, film, debat en poëzie!

Over Ali Smith
In 1995 debuteerde Smith met de verhalenbundel Free Love and Other Stories. Toneelstukken, korte verhalen, non-fictie, romans: Smith is van alle markten thuis. Haar werk werd meerdere keren bekroond met de Man Booker Prize, The Orange Prize for Fiction en werd meermaals genoemd als kanshebber op de Nobelprijs voor Literatuur. Haar meest recente werk, een seizoensgebonden kwartet van romans tegen de achtergrond van Brexit, werd lovend ontvangen. Het is uitkijken naar het laatste deel Zomer.

wo
06.11 2019
Tijd: 20:00 - 22:30 uur
Prijs vanaf: €15
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Savannah Bay

Delen