Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sholeh Rezazadeh levert met De hemel is altijd paars een prachtige poëtische debuutroman af. Ze wordt gezien als een groot literair talent waar we nog veel van zullen lezen. Ze komt naar Broese voor een kort interview en aansluitende signeersessie. Reserveer tijdig een tijdslot om hierbij aanwezig te zijn!

Over het boek:
Arghavan is een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont. Terwijl ze worstelt om een nieuw leven op te bouwen, wordt ze geplaagd door herinneringen aan haar jeugd in Iran. Een jeugd die paradijselijk begon maar een negatieve wending nam toen haar moeder van de ene op de andere dag vertrok en haar vader, haar steun en toeverlaat, verslaafd raakte aan opium. Ze nam daarop een radicaal besluit: ze liet het rauwe, bergachtige landschap van Iran definitief achter zich en vertrok naar het platste land ter wereld: Nederland. Arghavan werkt in een tweedehandswinkel in Amsterdam, waar ze bevriend raakt met sommige klanten, zoals met Anna, een dove danseres, en de oude Johan, die het geluid van bomen opneemt. Ze verwondert zich over dit land waar iedereen haast heeft en waar het onmogelijk lijkt om met de ander verbonden te zijn. Dan wordt ze verliefd op Mees, een jonge muzikant, die haar wereld volkomen op z’n kop zet.

De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh is een zinnelijke roman over liefde en verlangen, over herinneringen en over de vraag of je de ander ooit echt kunt kennen.

‘Met poëtische zinnen in een hechte compositie schept Sholeh Rezazadeh in nog geen tweehonderd bladzijden vele werelden.’ – Het Parool

Sholeh Rezazadeh is schrijver en dichter. Ze kwam in 2015 naar Nederland. In 2019 won ze de El Hizjra Literatuurprijs voor poëzie en in 2018 de Agora Lettera Schrijfwedstrijd voor proza.

za
24.04 2021
Tijd: 14:00 - 15:00 uur
Prijs vanaf: Gratis
Evenement Categorieën: ,
Website Evenement
Locatie

Broese Boekverkopers
Stadhuisbrug 5
Utrecht, Nederland

Organisator

Broese Boekverkopers

Delen