Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voor sommige mensen is de Tweede Wereldoorlog een gebeurtenis uit het verleden, maar voor anderen bepaalt het nog steeds hun toekomst. In zijn semi-autiobiografische debuut Het grote niets vertelt auteur Nadav Vissel over zijn familiegeschiedenis: “Ik wilde opschrijven hoe een naoorlogs kind opgroeit in een Joods gezin dat de oorlog heeft meegemaakt en de absurde aspecten van zo’n thuissituatie,”. Op donderdag 6 mei interviewt Grietje Braaksma Vissel over zijn indrukwekkende verhaal, en naderhand is er een signeersessie.

 

Over Het grote niets:
Op zijn zevende wordt Naff verteld dat hij niet zomaar een losstaand iemand is, maar tot een volk behoort. Een volk met een eindeloos verleden, dat recent een oorlog heeft overleefd. Dat ‘Ding’, die oorlog, krijgt iets mythisch voor Naff en hij gaat aan de haal met de verhalen die hij erover hoort. Hij hoopt dat zijn familie en zijn volk, wanneer hij maar het juiste verhaal vertelt, de oorlog voorgoed achter zich kunnen laten. Maar dat wordt niet altijd goed ontvangen. In tegendeel. Wanneer Naff op zijn zeventiende voor een cursus ‘Schrijven over de Shoah’ naar Tel Aviv gaat, leert hij wat die geschiedenis voor hem betekent.

Het Grote Niets is tragikomische roman over een jongen die zijn eigen stem probeert te vinden in het grotere verhaal van zijn volk.

Datum: dinsdag 6 mei. | Aanvang: 18.00 uur

Toegang: gratis

Wilt u bij het interview aanwezig zijn, dan is aanmelden verplicht. Stuur een mailtje naar klantenservice@broese.nl

do
06.05 2021
Tijd: 18:00 uur
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Broese Boekverkopers
Stadhuisbrug 5
Utrecht, Nederland

Organisator

Broese Boekverkopers

Delen