Spring naar content
Laden Evenementen

Pixabay

  • Dit evenement is voorbij.

Personages zijn essentieel in verhalen. Maar hoe creëer je een goed personage? In deze workshop leer je hoe je ervoor zorgt dat je personages geloofwaardig overkomen, zodat je lezer zich met hem of haar kan identificeren.

Of het nou fictie of non-fictie betreft, personages vormen een van de belangrijkste elementen in een verhaal. Samen met onder andere de schrijfstijl van de auteur, het perspectief waarin het verhaal verteld wordt en het plot vormen ze een totaalplaatje.

Het is een kunst om een personage goed neer te zetten. Zelfs als je iemand goed kent, is het moeilijk om zijn of haar karakter te omschrijven of om te voorspellen wat iemand in een bepaalde situatie zal doen. Er is altijd een deel wat je niet ziet, omdat het in het hoofd van iemand afspeelt. Dat maakt mensen niet alleen ontzettend complex, maar ook juist zo interessant. En hier kunnen we mee spelen in verhalen.

Door als auteur een personage te leren kennen, krijgt je verhaal meer diepte, waardoor mensen zich met je personage of verhaal kunnen identificeren en dat het ze raakt. Bovendien kan het goed uitwerken van een personage er voor zorgen dat je verhaallijn zich makkelijker ontvouwt, omdat het karakter van het personage het verhaal beïnvloed.

Maar hoe creëer je nou een goed personage? In deze workshop onderzoeken we het belang van personages en hoe je ervoor zorgt dat je personages geloofwaardig overkomen zodat je lezer zich met hem of haar kan identificeren.

di
08.01 2019
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs vanaf: €35
Evenement Categorie:
Website Evenement Event Facebook »
Locatie


Organisator


Delen