Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ben jij benieuwd of creatief schrijven iets voor je is? Of wil jij je graag verdiepen in het schrijven en ontdekken wat jou het beste ligt? Dan is de cursus ‘Creatief Schrijven’ iets voor jou.

Ruim een miljoen Nederlanders schrijven. Dat is bijna 7% van onze hele bevolking. Schrijven is natuurlijk een breed begrip. Zo heb je mensen die dagboeken schrijven, gedichten of songteksten. Mensen die columns schrijven, of blogs. Mensen die verhalen schrijven. Het is niet zo vreemd dat zoveel mensen schrijven. Het is een prettige bezigheid; je kunt je creativiteit er in kwijt kunt, je hebt er weinig voor nodig en in feite kan iedereen het. Maar wat ga je dan precies schrijven. En waar begin je? De cursus ‘Creatief Schrijven’ is een ideaal startpunt om dit te ontdekken.

Wat kun je verwachten?
De cursus ‘Creatief Schrijven’ richt zich op creatief schrijven in de breedste zin van het woord. Diverse facetten van het schrijven komen aan bod, waaronder het schrijven van verhalen (proza), met daarin het opzetten van personages, en dialogen, het schrijven van gedichten (poëzie) en het schrijven van non-fictie. Zo kun je verschillende schrijfvormen uitproberen en ontdekken wat je leuk vindt en wat je goed ligt. De ervaring leert, dat dit soms heel andere dingen zijn die je van te voren verwacht. Juist door de diverse onderdelen van het schrijven te behandelen, merk je hoe je met taal kunt spelen en hoe je fantasie en je herinneringen een belangrijke bron kunnen zijn tijdens het schrijfproces. De cursus vormt een kennismaking met schrijven, waarna je op eigen kracht verder kunt met schrijven of je verder kunt specialiseren binnen een van de specifieke onderdelen.

Voor wie is de schrijfcursus ‘Creatief schrijven’?
De cursus ‘Creatief Schrijven’ is zowel voor mensen die nog nooit hebben geschreven maar dit graag willen proberen, als voor mensen die al wel schrijven, maar eens verschillende dingen willen proberen.

Details
De schrijfcursus ‘Creatief schrijven’ vindt plaats op zes woensdagavonden.
Wanneer: 6 woensdagavonden, namelijk op 13, 20 en 27 maart en 3, 10 en 17 april 2019
Tijd: 19:00 tot 21:30 uur
Waar: Schrijfatelier Zintrige op de Ravellaan 96 in Utrecht
Kosten: €210, inclusief koffie, thee en lekkers

Wil je meer weten of je aanmelden? Kijk dan op www.zintrige.nl/schrijfworkshops/creatief-schrijven/

wo
13.03 2019
Tijd: 19:00 - 21:30 uur
Prijs vanaf: €210
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Schrijfatelier Zintrige
Ravellaan 96
Utrecht,

Organisator

Zintrige
www.zintrige.nl

Delen