Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De derde editie van Queering the City of Literature komt eraan. Voor deze editie zijn nieuwe teksten geschreven door Kalib Batta, Ayden Carlo, Welmoed Jansen en Roelof ten Napel. Dit keer zal het evenement digitaal plaatsvinden.

Hoe gaat dat er precies uitzien? Je krijgt een fragment van de teksten thuisgestuurd en laat weten waar jij het kaartje op zou willen hangen in de stad. De vier auteurs zullen vervolgens hun eigen fragmenten ophangen door de stad. Dit alles kun je digitaal volgen via een live stream op vrijdag 26 juni. Dan is er een virtuele samenkomst om te luisteren naar de teksten, te kijken naar hoe de auteurs de fragmenten ophangen en natuurlijk om in gesprek te gaan. Achteraf ontvangt iedereen een digitale kaart zodat de route in eigen tijd gelopen kan worden wanneer dit weer wenselijk is.

Queering the City of Literature is een evenement waarbij ieder jaar een groep auteurs gevraagd wordt om teksten te schrijven over de relatie tussen het queer lichaam en de stad. Het is geïnspireerd op de literaire flaneur: de figuur die rondwandelt om te zien en om gezien te worden en tot leven komt in de straten van de stad. In QtCoL leren we de vertrouwde stad met andere ogen zien door middel van queer literaire teksten. Deze worden opgeknipt, op kaartjes geprint en vervolgens gaan deelnemers door de stad lopen om deze tekstfragmenten door te stad op te hangen.

vr
26.06 2020
Tijd: 20:00 - 22:00 uur
Prijs vanaf: €4
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Online

Organisator

Savannah Bay

Delen