Skip to content
Laden Evenementen

© Miriam van de Ven & Nanna de Jong

  • Dit evenement is voorbij.

Kom en queer de stad Utrecht met nieuwe verhalen, samen met de schrijvers! De eerste editie vorig jaar was een groot succes, we gaan nu door op een grotere locatie.

Aan deze tweede editie van Queering the City of Literature (QtCoL) nemen vier geweldige schrijvers deel: Jasper Albinus, Maurits de Bruijn, Nikki Dekker en Mariken Heitman. Zij schrijven voor QtCoL nieuw werk waarin ze reflecteren op het thema queer lichaam en de stad.

Deze teksten vormen het uitgangspunt voor een rondwandeling door de stad op 26 juni, onder begeleiding van de auteurs. Tijdens de wandeling verspreid je als bezoeker samen met de schrijvers hun teksten in de vorm van fragmenten op kaartjes in de binnenstad.

In de historische locatie van de Domtoren (ooit bakermat van de homovervolging in Nederland) kun je luisteren naar voordrachten en muziek, en na afloop van de wandeling napraten.

Op www.qtcol.wordpress.com vind je aanvullende informatie over het thema en een impressie van de editie 2018.. Later kun je hier ook foto’s van de verhalenkaartjes in de stad zien en nalezen.

Ook maken we een zine van de foto’s en de verhalen, die gepresenteerd wordt bij Mensen Zeggen Dingen op 25 september 2019,. Hier zijn de vier auteurs ook bij aanwezig om samen met het publiek terug te kijken op het project.

wo
26.06 2019
Tijd: 20:00 uur
Prijs vanaf: €10
Evenement Categorie:
Event Facebook »
Locatie

Michaëlskapel, Domtoren
Telingstraat 13
Utrecht,3512 JE

Organisator

Savannah Bay

Delen