Skip to content
Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Poëzieweek wil een zo groot mogelijk bereik voor poëzie creëren en bundelt tal van activiteiten van organisatoren in Nederland en Vlaanderen. De Poëzieweek is een samenwerking van Stichting CPNB, Poëziecentrum, Stichting Poetry International, Vlaams Fonds voor de Letteren, Nederlands Letterenfonds, Stichting Lezen Nederland, Iedereen Leest Vlaanderen, De Schrijverscentrale, Boek.be, Taalunie, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Turing Foundation, Awater, Het Literatuurhuis, Poëzieclub, SLAG, School der Poëzie en De Nieuwe Oost | Wintertuin.

DE TOEKOMST IS NU!

Dat is het motto van de Poëzieweek 2020. De toekomst begint nu! niet alleen met de reuzensprongen van een revolutie, maar ook met de schuchtere pasjes van een peuter die voor het eerst rechtop staat, een kind dat voor het eerst alleen naar school fietst. De eerste kuis. De eerste job. Poëzie is er voor elke stap die je zet in een steeds grotere wereld. De dichter begeleidt je met zijn woorden bij elke nieuwe droom.

TIEN DICHTERS VAN NU

Het Poëziegeschenk is deze keer niet van één dichter maar van tien. nu is een bloemlezing met werk van tien jonge, talentvolle dichters uit Vlaanderen en Nederland. Ze debuteerden al, maar staan nog aan het begin van hun dichterscarrière. Het Pioëzieweekgeschenk is een kennismaking met actueel en uiteenlopend werk van Instapoets en slamdichters tot prestigieuze prijswinnaars.

do
30.01 t/m 05.02 2020
08:00
Prijs vanaf: Gratis
Evenement Categorie:
Website Evenement
Organisator

Poëzieweek

Delen