Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In deze literaire talkshow interviewt Oscar Kocken schrijfster en filosoof Eva Meijer en schrijfster en dichtster Sholeh Rezazadeh. Sholeh’s bejubelde debuutroman ‘De hemel is altijd paars’ is een poëtische zintuigelijke roman over de vraag of je de ander ooit echt kunt kennen. Eva Meijer schreef onlangs voor de Maand van de Filosofie het essay ‘Vuurduin. Aantekeningen bij een wereld die verdwijnt.’

Sholeh Rezazadeh (1989) kwam in 2015 naar Nederland. In 2019 won ze de El Hizjra literatuurprijs. Haar debuutroman is ‘De hemel is altijd paars’. Haar gedichten en verhalen zijn te lezen en te horen in tijdschriften zoals De Gids, De Poëziekrant, Papieren Helden, De Optimist, Tijdschrift Ei, op festivals zoals Crossing Border en ILFU.

Eva Meijer schreef negen boeken, haar werk is vertaald in zeventien talen. In 2021 schrijft ze het essay voor de Maand van de Filosofie: Vuurduin. Aantekeningen bij een wereld die verdwijnt. Ook schrijft ze columns voor Trouw en doet ze onderzoek aan de universiteit van Amsterdam en die van Wageningen. Ze is ook kunstenaar en muzikant.

vr
30.04 2021
Evenement Categorieën: ,
Website Evenement
Locatie

Bibliotheek Neude
Neude
Utrecht,
+ Google Maps

Organisator

Bibliotheek Utrecht
http://www.bibliotheekutrecht.nl

Delen