Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kom naar de muzikale workshop ‘Stampen en zingen’ van Gerwin van der Werf, misschien wel de beste muziekdocent van Nederland. Gerwin vertelt dan over zijn vrolijke en muzikale boek ‘Stampen en zingen’, deelt eigen ervaringen en doet met u een doe-het-zelf muziekexamen. Erg leuk en interactief. Aansluitend zal hij zijn boek signeren onder het genot van een drankje.

In ‘Stampen en zingen’ volgt Gerwin van der Werf een jaar lang de leerlingen van zijn examenklas muziek op de middelbare school. Hij neemt ze mee naar concerten, probeert ze de beginselen van het taoïsme uit te leggen, zit in de groepsapp, imiteert BN’ers, waagt zich aan avant-gardemuziek, gaat naar het gala, huurt een reusachtige gong en zit het hele jaar in een spagaat tussen wat hij ze wíl leren en wat hij ze móet leren. In ‘Stampen en zingen’, een vrolijk en muzikaal boek, draait de lezer een jaartje mee in de examenklas van misschien wel de beste muziekdocent van Nederland – en steekt daar zelf ook het nodige van op. In tijden waarin het rendementsdenken het debat over ons onderwijs steeds meer domineert is ‘Stampen en zingen’ van Gerwin van der Werf een hartverwarmend pleidooi voor creativiteit, expressie en zelfontplooiing.

Gerwin van der Werf (1969) begon serieus werk van het schrijven te maken in 2008, nadat hij verhalenwedstrijden won bij Trouw, de Volkskrant en de VPRO. In 2010 won hij de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd, die hij uitgereikt kreeg van Gerrit Komrij. In datzelfde jaar verscheen bij Uitgeverij Atlas Contact zijn debuutroman Gewapende Man, die door het NRC Handelsblad bij de beste boeken van 2010 werd gerekend. In augustus 2011 verscheen zijn tweede roman Wild, die op de longlist van de Libris Literatuurprijs kwam. Luchtvissers kwam uit in 2013 en een jaar later volgde Schooldagen, een bundeling van zijn populaire onderwijscolumns in dagblad Trouw.

 

In 2018 zullen twee boeken van zijn hand verschijnen: de roman Een onbarmhartig pad (AtlasContact) en een portret van zijn examenleerlingen in twintig stukken getiteld Stampen & Zingen (Ambo|Anthos).

 

vr
14.09 2018
Tijd: 19:30 - 21:00 uur
Prijs vanaf: €5
Evenement Categorie:
Website Evenement Event Facebook »
Locatie

Broese Boekverkopers
Stadhuisbrug 5
Utrecht, Nederland

Organisator

Broese Boekverkopers

Delen