Skip to content
Laden Evenementen

© Tessa Posthuma de Boer

  • Dit evenement is voorbij.

Rob van Essen heeft met zijn boek De goede zoon de Libris Literatuurprijs gewonnen! Ter ere van de overwinning komt hij naar Broese. Hij zal kort geïnterviewd worden en een stuk voorlezen uit zijn prijswinnende boek. Uiteraard kunt u nog vragen stellen en zal Rob zijn boeken signeren. U bent van harte welkom!

In De goede zoon trekt Rob van Essen de lezer een omgeving in die dystopische trekken vertoont en tegelijk angstaanjagend herkenbaar is. In een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek reizen twee mannen af naar het zuiden met een geheime opdracht. De een kent het echte doel van de reis. De ander heeft net zijn moeder begraven. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto’s. De goede zoon is niet alleen een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder.

Toegang: gratis
Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl

Rob van Essen
De romans en verhalen van Rob van Essen (1963) worden alom geprezen. Zijn werk stond op shortlists van verschillende prestigieuze prijzen, zijn laatste bundel Hier wonen ook mensen werd bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs. Van Essen is zijn cultstatus ontgroeid en behoort tot de beste schrijvers van het Nederlands taalgebied. Hij is een meester in het verdraaien van de werkelijkheid met als gevolg dat we ons bestaan scherper waarnemen. Tzum schreef over hem: ‘Er zijn schrijvers van wie je ongezien elk boek kunt kopen en Rob van Essen behoort tot die categorie auteurs’. Zijn nieuwste roman De goede zoon is bekroond metde Libris Literatuur Prijs 2019.

zo
26.05 2019
Tijd: 13:00 - 14:00 uur
Prijs vanaf: Gratis
Evenement Categorie:
Website Evenement Event Facebook »
Locatie

Broese Boekverkopers
Stadhuisbrug 5
Utrecht,Nederland

Organisator

Broese Boekverkopers

Delen