Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In Waagstukken presenteert Charlotte Van den Broeck, elegant laverend tussen beschouwing en vertelling, dertien teksten over tragische architecten. Het zijn de ver halen van bekende en vergeten bouwmeesters die zelfmoord pleegden op of in een door hen ontworpen gebouw, of omwille van dat gebouw. Hun ingreep in de openbare ruimte mondt uit in een mislukking, of wordt door hen op een fatale wijze zo ervaren. Ze hanteren het gereedschap van de hoogmoed, maar falen.
Van den Broeck reisde de afgelopen jaren deze architecten en hun noodlot na. In een tocht langs hun laatste bouwwerken onderzoekt ze het verband tussen persoonlijk en publiekelijk falen, tussen het belang van de openbare ruimte en de autoriteit van de (doorgaans mannelijke) architecten. En natuurlijk is er een verband tussen bouwen en schrijven – want is niet alle scheppen een vorm van waaghalzerij?

Over kerken, zwembaden en theaters, postkantoren, bibliotheken en villa’s, musea, kazernes en kinetische windsculpturen; op plekken als Turnhout, Oostende en Verchin, Rome, Napels en Wenen, Schotland, Malta en de Verenigde Staten; van architecten als Gaston Eysselinck, Eduard van der Nüll en Francesco Borromini, Lamont Young, Reginald Wycliffe Geare en George Arthur Crump.

Toegang: gratis
Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl

In 2012 schreef Charlotte van den Broeck op 21-jarige leeftijd haar eerste gedicht en vanaf dat moment ging het allemaal in sneltreinvaart. Met optredens bij De Sprekende Ezels (Antwerpen) werd deze Vlaamse dichteres al snel opgemerkt. In 2013 eindigde zij binnen de top 100 van de Turing Gedichtenwedstrijd.
Hoewel Charlotte van den Broeck eerst alleen bekendheid genoot in Vlaanderen, groeit sinds een paar jaar ook haar faam in Nederland. Zo sloot ze in 2015 in Utrecht de Nacht van de Poëzie af (waarmee ze dit poëzie-evenement het daaropvolgende jaar automatisch opende), debuteerde ze bij de Amsterdamse uitgeverij De Arbeiderspers met haar veel geprezen bundel Kameleon (ze ontving hier tevens de Herman de Coninckprijs 2016 voor) en begin 2017 verscheen bij dezelfde uitgeverij ook haar tweede bundel Nachtroer.

za
14.12 2019
Tijd: 16:00 - 17:00 uur
Prijs vanaf: Gratis
Locatie

Broese Boekverkopers
Stadhuisbrug 5
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Broese Boekverkopers

Delen