Skip to content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationaal bezoek bij Broese! Benjamin Moser komt langs om te vertellen over de biografie die hij schreef over de Amerikaanse filosoof, schrijfster, politiek activist en noem het maar op: Susan Sontag. Deze kans mag u niet missen!

Geen schrijver was zo typerend voor de Amerikaanse twintigste eeuw als de gemythologiseerde en onbegrepen, gelauwerde en neergesabelde Susan Sontag (1933-2004). Geen schrijver behandelde zoveel verschillende werelden – Sontag schreef romans, dagboeken en essays over kunst en camp, porno en politiek, feminisme en homoseksualiteit, faam en stijl, fascisme en communisme. Geen serieuze schrijver hield er zoveel bijzondere geliefden op na.

Benjamin Moser vertelt het verhaal van deze intellectueel en onderzoekt het werk waarop haar reputatie berustte. Hij laat de kwellende onzekerheid zien die achter het publieke masker schuilging: de verbroken relaties, de worsteling met haar seksualiteit; wat haar schrijven tot leven wekte en wat het aan het wankelen bracht.
Moser mocht als enige gebruikmaken van Sontags privéarchieven en interviewde wereldwijd honderden mensen, van wie velen nooit eerder spraken over Sontag, zoals haar laatste partner, Annie Leibovitz.

 

Zaterdag 19 oktober | aanvang 15.00 uur

Toegang: gratis

za
19.10 2019
Tijd: 15:00 - 17:00 uur
Evenement Categorie:
Locatie

Broese Boekverkopers
Stadhuisbrug 5
Utrecht,Nederland
+ Google Maps

Organisator

Broese Boekverkopers

Delen