Laden Evenementen

Foto: Arthur van der Werf

  • Dit evenement is voorbij.
Met: Maxim Februari

Een avond met de geprezen schrijver en columnist Maxim Februari (1963) op het University College Utrecht. Het evenement is in het Engels en iedereen is welkom. 

Het University College Utrecht heet de Nederlandse schrijver, advocaat en filosoof Maxim Februari welkom. Februari zal uit zijn eigen werk voordragen, worden geïnterviewd en vragen uit het publiek beantwoorden.

Een deel van de avond is gewijd aan een discussie over de The Book Club (oorspronkelijk verschenen onder de Nederlandse titel De literaire kring), een roman die vragen oproept over moraal, over Dostojewski en Sex and the City, en over hoe de wereld te redden, of moeten we proberen iets anders te redden? The Book Club is de geselecteerde roman voor One Book One Campus op UCU, een gemeenschappelijk leesevenement dat plaatsvindt in de herfst van 2018, ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van UCU. Je hoeft het boek niet van tevoren te hebben gelezen, maar wees voorbereid op plot-spoilers!

19.30 uur Auditorium open
20.00 Start avond
Met live muziek van UCU-studenten; borrel achteraf.

Over de auteur
Maxim Februari (1963) is een Nederlandse schrijver, essayist en columnist. Hij is afgestudeerd in de Rechten, Kunstgeschiedenis en Wijsbegeerte en heeft een doctoraat geschreven over de beperkingen van de rationaliteit in de economie. Hij is lid van de Nederlandse Expert Group Aviation Safety. Momenteel is hij zeer betrokken bij het debat over dataficatie, informatie en privacy. Twee van zijn boeken zijn in het Engels vertaald: The Book Club (2010) en The making of an man: notes on transsexuality (2015).

Over One Book One Campus
Het doel van One Book, One Campus is om samen te genieten van het lezen, om gesprekken over actuele sociale kwesties te stimuleren en om de sociale en intellectuele gemeenschap te verbeteren. Het One Book One Campus-formaat werd in het begin van de jaren 2000 voor het eerst geïntroduceerd in de VS en is populair geworden op veel Amerikaanse universiteiten. One Book One Campus bij UCU is het eerste project in zijn soort aan een Nederlandse universiteit.

do
13.09 2018
Tijd: 20:00 uur
Prijs vanaf: €6
Evenement Categorie:
Website Evenement Event Facebook »
Locatie

Auditorium UCU Campus
Kriekenpitplein 1
Utrecht, Utrecht 3584 EC Nederland

Organisator

Agnes Andeweg
a.andeweg@uu.nl

Delen