Skip to content
Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.
Met: Martin de Haan

Martin de Haan, de vaste vertaler van Michel Houellebecq, komt bij Broese spreken over Serotonine en eerdere werken. Martin wordt geïnterviewd door literatuurspecialiste Anja-Hélène van Zandwijk. Hierbij komt ook zijn vertaling van Les Liaisons Dangeureuses (Riskante Relaties) aan bod. Op verzoek signeert Martin uw boek aansluitend onder het genot van een drankje. U bent van harte welkom!

Serotonine
‘Mijn overtuigingen zijn beperkt, maar wel intens. Ik geloof in de mogelijkheden van het speciale koninkrijk. Ik geloof in de liefde,’ schreef Michel Houellebecq onlangs.
De depressieve verteller van Serotonine zou het daar zonder voorbehoud mee eens zijn. Zijn verhaal vindt plaats in een Frankrijk dat zijn tradities aan het verkwanselen is, zijn steden ontdoet van hun charme en zijn platteland verwoest tot de volksopstand erop volgt. Hij vertelt over zijn leven als landbouwingenieur, zijn vriendschap met een boer van adel (een onvergetelijk personage – zijn dubbelganger in spiegelbeeld), over het falen van hun jeugdige idealen, de misschien wel dwaze hoop een verloren vrouw terug te vinden.
Deze roman over de puinhopen van een wereld zonder goedheid, zonder solidariteit, met onbeheersbaar geworden veranderingen, is ook een roman over wroeging en spijt. ‘Niemand in het Westen zal nog gelukkig zijn.’

Datum: vrijdag 17 mei | aanvang 19.30 uur

Toegang: € 5,- (VriendenVoordeelkaarthouders: €4)

Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl

 

Martin de Haan is de vaste vertaler van Michel Houellebecq en Milan Kundera. Op 21 maart verscheen zijn vertaling van het nieuwste boek van Michel Houellebecq: ‘Serotonine’. Voor zijn vertaling van ‘Les Liaisons Dangeureuses’ (‘Riskante Relaties’) ontving hij in 2018 de Filter Vertaalprijs en de Dr. Elly Jaffé Prijs.

Anja-Hélène van Zandwijk is geboren in Frankrijk waar zij tweetalig opgroeide. Ze is literatuurspecialiste op het gebied van de Franse taal- en cultuur.

vr
17.05 2019
Tijd: 19:30 uur
Prijs vanaf: €5
Evenement Categorie:
Website Evenement Event Facebook »
Locatie

Broese Boekverkopers
Stadhuisbrug 5
Utrecht, Nederland

Organisatoren

Broese Boekverkopers
De Arbeiderspers
Alliance Française Utrecht

Delen