Spring naar content
Laden Evenementen

Dit jaar is het 80 jaar geleden dat de dichter-criticus H. Marsman, geboren en opgegroeid in Zeist, overleed. Een goed moment voor de onthulling van een gedenkbord en voor de presentatie van een boekje over Marsmans laatste levensmaanden en van een nieuwe volledige uitgave van zijn dichtwerk.

Het programma zal bestaan uit de onthulling van een gedenkbord voor Hendrik Marsman (geboren in 1899) bij het graf van zijn ouders. In 1940 kwam hij om bij de explosie van het schip waarmee hij vanuit Bordeaux de Duitse bezetters wilde ontvluchten naar Engeland. Marsman kreeg geen graf.

Verder zullen er twee nieuwe uitgaven gepresenteerd worden, namelijk De laatste levensmaanden van H. Marsman door Niels Bokhove & Arne Zuidhoek (uitgave Salon Saffier) en Ik die bij de sterren sliep, een nieuwe complete uitgave van alle gebundelde, verspreid gepubliceerde en nooit eerder verschenen nagelaten gedichten van Marsman (uitgave Van Oorschot), samengesteld door dr. H.T.M. van Vliet. De eerste exemplaren zullen worden aangeboden aan resp. Henny Marsman, neef en naamgenoot van de dichter, en aan Aad Meinderts, directeur van het Literatuurmuseum. Met een voordracht van Marsmans gedichten, boekverkoop en een drankje.

De middag wordt georganiseerd in samenwerking met gemeentelijke begraafplaats Zeister Bosrust, Literair Zeist, uitgeverij Van Oorschot en boekhandel Kramer & Van Doorn (Zeist).

Datum: zondag 15 november 2020. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: Aula gemeentelijke begraafplaats Zeister Bosrust, Woudenbergseweg 46, Zeist (coronaproof)
Toegang: gratis. Reserveren noodzakelijk via www.salonsaffier.nl of 030 6701020.

zo
15.11
Tijd: 14:00 - 16:00 uur
Prijs vanaf: Gratis
Website Evenement
Locatie

Salon Saffier
Boorstraat 107
Utrecht,
+ Google Maps

Organisator

Salon Saffier

Delen