Laden Evenementen

Foto: Vincent Mentzel

  • Dit event is voorbij.
Met: Miquel Bulnes

Een lezing van Miquel Bulnes in Broese tijdens de Boekenweek 2018!

Zijn schitterende roman ‘Reconquista’ beschrijft op sublieme wijze de strijd tussen mohammedanen en christenen in middeleeuws Spanje.
Miquel zal vertellen over zijn boek, vragen beantwoorden en aansluitend signeren.

Over ‘Reconquista’:
Tegen het einde van de elfde eeuw, tijdens een expeditie om voor koning Alfonso VI de beschermingsgelden te innen van de stadstaat Sevilla, raken de jonge Castiliaanse neven Eloy en Carmelo van elkaar gescheiden. Carmelo wordt in Sevilla onder de hoede genomen van een islamitische vizier, leert Arabisch en neemt dienst in het leger van Sevilla; Eloy wordt benoemd tot infanzón in het door Alfonso VI veroverde Toledo. Uiteindelijk zullen hun wegen elkaar pas weer kruisen wanneer zij tegenover elkaar staan op het slagveld.
Aan het begin van de twaalfde eeuw wordt de mozaraabse broeder Pius vanuit Toledo naar een klooster van de orde van Cluny gesommeerd om de biecht te horen van een stervende edele. Terwijl de edele de daadwerkelijke confessie eindeloos voor zich uit blijft schuiven, gaat Pius langzaamaan begrijpen naar wat voor plek hij precies is afgereisd en waarom juist hém deze taak is toebedeeld.
Reconquista is een schitterende, groots opgezette roman waarin Miquel Bulnes het fascinerende verhaal van de strijd tussen mohammedanen en christenen in middeleeuws Spanje subliem weet te vertellen aan de hand van een aantal onvergetelijke personages.

Dr. Miquel Ekkelenkamp (1976) werkt als medisch microbioloog bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Als Miquel Bulnes (de achternaam van zijn Spaanse moeder) debuteerde hij in 2003 met de roman ‘Zorg’, gevolgd door de romans ‘Lab’ en ‘Attaque!’, die zich alle afspelen in ziekenhuizen, laboratoria en psychiatrische klinieken. In 2011 verscheen ‘Het bloed in onze aderen’, dat hij op zijn site omschrijft als ‘een oorlogsroman-noir-politieke-horror-thriller’. Het boek, een ware pageturner, begint in 1921 met de ramp van Annual, toen achtduizend soldaten van het Spaanse leger sneuvelden in het Marokkaanse Rifgebergte. Het gevolg was een politieke crisis en, twee jaar later, een staatsgreep. Het boek stond in 2012 op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Bulnes was ook columnist van Bionieuws en tot voor kort van Medisch Contact. Nu heeft hij een lange pauze, want ‘er moet eerst een nieuw boek komen’. Dat nieuwe boek ‘Reconquista’ is er nu. Geweldig!

Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl, u bent van harte welkom!

wo
14.03 2018
Tijd: 19:30 uur
Prijs vanaf: €5
Evenement Categorieën: ,
Website Evenement
Locatie

Broese Boekverkopers
Stadhuisbrug 5
Utrecht, Nederland

Organisator

Broese Boekverkopers

Delen