Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het recent verschenen boek ‘Over oude wegen’ van Mathijs Deen beschrijft een reis door de geschiedenis van Europa. Tijdens zijn lezing in onze boekhandel zal hij hier uitgebreid over vertellen, vragen beantwoorden en aansluitend zijn boeken signeren. 

Over het boek

Al een miljoen jaar reizen mensen door Europa. Van de raadselachtige homo antecessor die zijn voetafdrukken achterliet op de kust van Engeland tot de reiziger over de snelwegen van vandaag. Onder elke voetstap ligt een vorige, onder elke verharde weg een edelpad of karrenspoor, onder elk voetpad de afdrukken van een jager of prooidier. Toch spelen de lange, doorgaande wegen van Europa geen rol in de verbeelding of identiteit van haar bewoners. Waarom heeft de Europeaan zo’ n ambivalente verhouding ten opzichte van de doorgaande routes van zijn continent? Op zoek naar het antwoord op die vraag volgt Mathijs Deen ontheemden, struikrovers, pelgrims, gelukzoekers, veroveraars en racers die hun weg hebben gezocht langs de kusten en over de rivieren en de wegen van Europa.

Over de auteur

Deen is een meester in het laten zien van gemengde gevoelens zonder ook maar eenmaal over de schreef te gaan wat sentimentaliteit betreft. Hij is heel precies in zijn taal en in zijn beelden, is een meester van de verstilling. Dit alles zonder dat je het idee hebt dat er veel gesnoeid is. De tekst voelt nergens beknot aan, maar juist bijzonder natuurlijk. Een waarachtig verhaal, een rurale roman, zonder de typische diskwalificerende eigenschappen van de streekroman. Een boek waar geen negatieve kanttekeningen bij te maken zijn, dat herlezing keer op keer waard is, waarvan je langzaam kunt genieten. ‘ Onder de mensen’  moet beslist, nu ja, onder de mensen komen.

Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl

vr
18.05 2018
Tijd: 19:30 uur
Prijs vanaf: €5
Evenement Categorie:
Website Evenement Event Facebook »
Locatie

Broese Boekverkopers
Stadhuisbrug 5
Utrecht,Nederland

Organisator

Broese Boekverkopers

Delen