Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Arend van Dam heeft het Kinderboekenweekgeschenk van 2020 geschreven! Hij komt bij ons vertellen over ‘De diamant van banjarmasin’, en misschien wil hij jullie exemplaar ook nog wel van een handtekening voorzien. Cool!

De diamant van Banjarmasin
Op de bijrijdersstoel in de vrachtwagen van zijn vader vraagt Arend op een dag: ‘Pa, wie zijn wij eigenlijk? Waar komen we vandaan?’ In dit boek probeert de schrijver zestig jaar later antwoorden te vinden op die vragen. In acht verhalen schrijft hij zich door de geschiedenis van Nederland heen. Het zijn verhalen over helden, gelukszoekers, vertrekkers en nieuwkomers. In al die verhalen vragen de hoofdpersonen zich af: ‘Wie ben ik? Waar wil ik zijn? Ben ik welkom?’ Soms botst het en wordt de vraag gesteld: ‘Wie ben jij? Ik was hier eerst!’ Ja, wie was hier eigenlijk het eerst?

Datum: zaterdag 10 oktober | Aanvang 16:00 uur

Toegang: gratis

Aanmelden verplicht via klantenservice@broese.nl

Arend van Dam
Al ruim dertig jaar is Arend van Dam auteur en hij heeft inmiddels al meer dan honderd boeken geschreven!
Als geen ander verwoordt hij hedendaagse maatschappelijke thema’s door middel van spannende, leerzame verhalen voor kinderen. Met zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019. Ook zijn boek De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal viel dat jaar in de prijzen: een Vlag en Wimpel én een Zilveren Penseel voor de illustrator van dit boek, Anne Stalinski.

N.B. In verband met de richtlijnen omtrent CoVid-19 vragen we u om met zo min mogelijk volwassenen naar dit evenement te komen en de anderhalve meter afstand in acht te nemen. De activiteit is bedoeld voor kinderen.

za
10.10 2020
Tijd: 16:00 - 17:00 uur
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Broese
Oudegracht 112-B
Utrecht, 3511AW
+ Google Maps
030 233 5200 www.broese.nl

Organisator

Broese
030 233 5200
klantenservice@broese.nl
www.broese.nl

Delen