Skip to content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Voertaal: Engels

De Mexicaanse schrijver Valeria Luiselli wordt gezien als een van de meest vernieuwende jonge schrijvers uit Noord- en Zuid-Amerika. Ze brak internationaal door met De gewichtlozen en onlangs verscheen haar roman Archief van verloren kinderen. Ze komt over deze indrukwekkende road novel vertellen tijdens de derde ILFU Book Talk. Schrijver en politicoloog Wytske Versteeg zal Luiselli interviewen. De laudatio wordt verzorgd door Rutger Lemm. Kaarten zijn nu te koop via TivoliVredenburg. Literatuurhuisvrienden kunnen met korting kaarten kopen via de Huisvrienden-button. Ook Huisvriend worden? Klik dan hier.

Het verhaal van Archief van verloren kinderen

‘Bloedmooi en volstrekt uniek. Een heerlijke road novel waar de urgentie van de pagina’s spat.’ DWDD Boekpanel

In deze roman (2019, Das Mag / Uitgeverij Karaat) reist een samengesteld Mexicaans-Amerikaans gezin van New York naar Arizona. Terwijl het gezin naar het zuiden reist, zijn tienduizenden kinderen zonder ouders vanuit Centraal-Amerika op weg naar het noorden, op zoek naar een beter leven. Wanneer de kinderen van het gezin verdwijnen, komen de twee verhaallijnen bij elkaar en lijken ze met elkaar verstrengeld te raken.

In Amerika werd het boek lovend ontvangen:
‘Een briljant intrigerend en voortdurend verrassend boek.’ The New Yorker
‘Een overtuigend pleidooi voor migratiekinderen.’  — The Washington Post

En ook in Nederland krijgt het pas verschenen boek al prachtige recensies.

Lees hier de viersterren-recensie in de Volkskrant.

Het Parool schreef: ‘De hoogdravende en volstrekt originele aanpak van Luiselli maakt van de roman een intellectueel duizelingwekkend en hartverscheurend spektakel.’

Over Valeria Luiselli

Valeria Luiselli woont en werkt in New York. Haar debuut Valse papieren kreeg een cultstatus en met de roman De gewichtlozen brak ze internationaal door. Het migratiebeleid van de Verenigde Staten is een belangrijk thema voor Luiselli. Kort werk van haar verscheen verder in New York TimesEl PaísDe Gids en Das Magazin.

Bekijk hieronder het interview op PBS News Hour van 6 maart jl. over de achtergronden van Luiselli’s boek.

wo
19.06 2019
Tijd: 20:00 - 22:00 uur
Prijs vanaf: €15
Evenement Categorie:
Website Evenement Event Facebook »
Uitverkocht
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht,Nederland

Organisator

ILFU

Delen