Laden Evenementen

© Outi Törmälä

  • Dit evenement is voorbij.

Op deze maandag 1 oktober een exclusieve Book Talk met de Amerikaanse schrijver Siri Hustvedt. In april verscheen Herinneringen aan de toekomst. Machtsverhoudingen en de spanning tussen herinneringen en de waarheid zijn belangrijke en urgente thema’s in deze nieuwe roman en zullen zeker besproken worden tijdens deze Book Talk. Siri Hustvedt werd bekend door de wereldwijde bestsellers Wat me lief was en Verdriet van een Amerikaan. Haar roman De vlammende wereld werd genomineerd voor een Man Booker Prize in 2014.

In Herinneringen aan de toekomst (2019, De Bezige Bij, vertaling door Caroline Meijer en Jeske van der Velden) verhuist S.H., een jonge vrouw uit Minnesota, naar New York. In haar nieuwe woning hoort ze door de muren heen de bizarre en dreigende monologen van haar buurvrouw. Ze schrijft alles op in een schrift, samen met de schetsen van een roman en al haar andere belevingen in de miljoenenstad. Veertig jaar later vindt ze haar vergeten notities terug. Geïntrigeerd besluit ze haar eigen herinneringen af te zetten tegen dat wat ze ooit schreef en herleeft ze de periode waarin haar obsessie voor haar buurvrouw haar bestaan volkomen beheerste. In deze Book Talk wordt Siri Hustvedt geïnterviewd door journalist Liddie Austin. De Vlaamse dichter en schrijver Christophe Vekeman opent de avond met een laudatio.

VPRO Boeken noemde Herinneringen aan de toekomst ‘een klassiek postmodern vlechtwerk met feministische boodschap.’

Ook De Standaard schrijft lovend: ‘In haar nieuwe roman graaft Siri Hustvedt diep in eigen leven. Het levert een van haar allerbeste boeken op.’

Lees hier  het artikel in The Guardian over Herinneringen aan de toekomst of dat in de Washington Post.

Over Siri Hustvedt

De Amerikaanse Siri Hustvedt (Northfield, 1955) schrijft romans, korte verhalen, poëzie en essays. Eerder verschenen van haar de wereldwijde bestsellers Wat me lief was en Het verdriet van een Amerikaan. In 2010 verschenen Hustvedts memoires over haar ervaringen met de psychiatrie, Een geschiedenis van mijn zenuwen. Haar roman The Blazing World (De vlammende wereld) werd genomineerd voor de Man Booker Prize in 2014. Hustvedt woont met haar man, de schrijver Paul Auster, in New York.

 

Literatuurhuisvrienden kunnen met korting naar deze Book Talk namelijk voor 10,- (in plaats van 15,-). Koop deze kaarten via de Huisvriendenbutton.

 

 

di
01.10 2019
Tijd: 20:00 - 21:30 uur
Prijs vanaf: €15
Evenement Categorie:
Website Evenement
Uitverkocht
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht, Nederland

Organisator

ILFU

Delen