Skip to content
Laden Evenementen

© Michael Lionstar

  • Dit evenement is voorbij.
Voertaal: Engels

Pulitzerprijswinnaar Colson Whitehead komt naar Utrecht. Tijdens de derde ILFU Book Talk gaat hij met Volkskrant-journalist Hans Bouman in gesprek over zijn nieuwste boek De jongens van Nickel dat net is uitgekomen. Schrijver Sien Volders verzorgt de laudatio.

Barack Obama en Oprah Winfrey mag Colson Whitehead inmiddels tot zijn grote bewonderaars rekenen. Zijn vorige roman De ondergrondse spoorweg, een overweldigend verhaal over het slavernijverleden, liet een verpletterende indruk achter en was een internationale bestseller. Het werd bekroond met de National Book Award. Het boek wordt verfilmd door Barry Jenkins (o.a. regisseur van Moonlight).

Met De jongens van Nickel (Atlas Contact) put hij uit een recenter verleden, namelijk de beginjaren van de burgerrechtenbeweging, en vertelt hij het verhaal van twee tieners op een tuchtschool in Florida. Per ongeluk belandt Elwood op de Nickel Academy waar zwarte jongens zwaar mishandeld, gemarteld en misbruikt worden. Samen met zijn vriend Jack richt hij zich op maar één ding: ontsnappen uit deze hel. ‘Overzichtelijk maar o zo indringend’ schreef de VPRO Gids inmiddels al over De jongens van Nickel. 

De boeken van Colson Whitehead kun je op deze avond kopen bij de stand van boekhandel Bijleveld. Na afloop van de Book Talk zal hij signeren.

Literatuurhuisvrienden kunnen met korting naar de ILFU Book Talk (10,- in plaats van 15,-). Deze kaarten kun je bestellen via de Huisvriendenbutton.

ILFU Book Club met Colson Whitehead

In de middag heb je al de gelegenheid om met de schrijver zelf in gesprek te gaan over De jongens van Nickel. Tijdens deze Book Club bespreek je het eerste uur het boek onder begeleiding van een leesclubbegeleider. In het tweede uur schuift Colson Whitehead zelf aan. Kaarten voor de Book Club koop je hier.

ma
09.09 2019
Tijd: 20:00 - 21:30 uur
Prijs vanaf: €15
Evenement Categorie:
Website Evenement Event Facebook »
Word Huisvriend
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht,Nederland

Organisator

ILFU

Delen