Skip to content
Laden Evenementen

© Michael Lionstar

  • Dit evenement is voorbij.
Voertaal: Nederlands | Engels

Pulitzerprijswinnaar Colson Whitehead komt naar Utrecht. En in de middag voorafgaand aan de ILFU Book Talk in TivoliVredenburg kun je in klein gezelschap al in gesprek met de schrijver zelf over zijn pas verschenen De jongens van Nickel. Het gesprek wordt begeleid door schrijver en journalist Maartje Laterveer.

Barack Obama en Oprah Winfrey mag Colson Whitehead inmiddels tot zijn grote bewonderaars rekenen. Zijn vorige roman De ondergrondse spoorweg, een overweldigend verhaal over het slavernijverleden, liet een verpletterende indruk achter en was een internationale bestseller. Het werd bekroond met de National Book Award. Het boek wordt verfilmd door Barry Jenkins (o.a. regisseur van Moonlight).

Met De jongens van Nickel (Atlas Contact) put hij uit een recenter verleden, namelijk de beginjaren van de burgerrechtenbeweging, en vertelt hij het verhaal van twee tieners op een tuchtschool in Florida. Per ongeluk belandt Elwood op de Nickel Academy waar zwarte jongens zwaar mishandeld, gemarteld en misbruikt worden. Samen met zijn vriend Jack richt hij zich op maar één ding: ontsnappen uit deze hel. ‘Overzichtelijk maar o zo indringend’ schreef de VPRO Gids inmiddels al over De jongens van Nickel.

Tijdens deze Book Club bespreek je het eerste uur het boek onder begeleiding van een leesclubbegeleider. In het tweede uur schuift Colson Whitehead zelf aan. Kaarten voor de Book Club koop je hier.

Wil je ook ’s avonds bij de ILFU Book Talk aanwezig zijn? Dan kun je bij het bestellen van je kaart voor de Book Club meteen met korting een kaart bijbestellen (voor 10,- in plaats van 15,-).

 

Hoe werkt de ILFU Book Club?

Een Book Club duurt twee uur. In het eerste uur bespreek je met elkaar het boek onder leiding van een moderator. In het tweede uur schuift de schrijver aan om deel te nemen aan het gesprek en jullie vragen te beantwoorden. Aansluitend is er een borrel.

1. Koop een ticket door op de knop tickets hier rechts te klikken.

2. Je kunt kiezen uit verschillende tarieven:
• een ticket waarbij je het boek krijgt thuisbezorgd, handig als je niet in Utrecht woont of weinig tijd hebt
• een ticket waarbij je het boek zelf ophaalt bij de boekhandel (bespaar porto, verpakkingsmateriaal en milieuvervuilend transport)
• als je het boek al hebt, kun je een los kaartje kopen voor de Book Club.

3. Je betaalt per iDeal en krijgt direct een e-ticket in je mailbox.

4. Bestel je het boek, dan sturen we je het boek uiterlijk 23 augustus toe, of laten we je weten bij welke boekwinkel in de Utrechtse binnenstad je het boek kunt ophalen. Let op! Vanaf 1 september kan het boek alleen nog opgehaald worden in de boekhandel.

5. Op de dag van je Book Club ben je een half uur voor aanvang welkom in Het Literatuurhuis. Veel plezier!

Vragen?

Ik lees het liefst op een e-reader.
Kunnen jullie een epub toesturen?
 Nee, het is niet mogelijk om epubs onder derden te verspreiden. Wij schaffen uitsluitend fysieke boeken aan en verspreiden die onder de deelnemers.

Hoeveel deelnemers zijn er?

Een Book Club bestaat uit minimaal 6 en maximaal 25 deelnemers.

Wat is de voertaal?
De voertaal tijdens het eerste uur is Nederlands. Als er een buitenlandse auteur te gast is, is de voertaal in het tweede uur Engels, tenzij anders aangegeven. Bij een Nederlandse auteur is de voertaal Nederlands.

Wie wordt mijn leesclubbegeleider?

Vier weken voor de Book Club maken we je leesclubbegeleider bekend.

Wordt er voor hapjes en drankjes gezorgd?

Wij zorgen voor koffie, thee, water en een biertje of glas wijn na afloop.

Wordt er gesigneerd?

Zeker. Alle schrijvers zijn bereid hun boeken te signeren. Hun boeken, welteverstaan. Parafernalia, t-shirts of lichaamsdelen durven wij niet te garanderen.

ma
09.09 2019
Tijd: 15:00 - 17:00 uur
Prijs vanaf: €15
Evenement Categorie:
Website Evenement Event Facebook »
Locatie

Het Literatuurhuis
Oudegracht 237
Utrecht,Nederland

Organisator

ILFU

Delen