Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Met: Maarten van Buuren

Als er één werk is dat je voor het eind van je leven nog gelezen moet hebben, dan is dat wel Op zoek naar de verloren tijd van de Franse schrijver Marcel Proust (1871-1922). Altijd al een stille wens gehad om het te lezen, maar na tien bladzijden vastgelopen? Samen met emeritus hoogleraar Franse moderne letterkunde Maarten van Buuren lees en bespreek je in acht bijeenkomsten Sodom en Gomorra, een van de zeven delen van dit 3000 pagina’s tellende meesterwerk.

Sodom en Gomorra: homoseksualiteit bij Proust

Sodom en Gomorra concentreert zich op het kleurrijkste personage van de hele romancyclus, baron De Charlus. Hij illustreert wat Proust onder homoseksualiteit verstaat: mannen, opgesloten in een vrouwenlichaam; vrouwen, opgesloten in een mannenlichaam. Maar Sodom en Gomorra is in de eerste plaats een weergaloos leesavontuur.

Sodom en Gomorra is een zelfstandige roman die gelezen kan worden zonder dat je de andere delen hebt gelezen. De roman neemt een aparte plaats in binnen het oeuvre van Proust, omdat Proust stelling neemt ten aanzien van het in die tijd zeer omstreden thema van de homoseksualiteit.

Aanmelden

Via dit formulier kun je je vrijblijvend aanmelden voor deze cursus. Half juni nemen we contact met je op om je inschrijving te bevestigen. Uiterlijk 1 juli laten we je weten of de cursus voldoende inschrijvingen heeft om door te gaan. 

Praktische informatie

Data: 26 september, 3, 10, 17, 24, 31 oktober, 7, 14 november
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Kosten: 275,- (incl. boek Sodom en Gomorra) / 250,- excl. boek
Minimum aantal deelnemers: 8.

do
26.09 2019
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Prijs vanaf: €250
Evenement Categorie:
Website Evenement
Uitverkocht
Locatie


Organisator

ILFU

Delen