Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samen met het Louis Hartlooper Complex organiseert Het Literatuurhuis een speciale premièreavond van het meeslepende, romantische drama If Beale Street Could Talk van regisseur Barry Jenkins (Oscarwinnaar Moonlight), en gebaseerd op het gelijknamige beroemde boek van James Baldwin. Met een inleiding van journalist Dominique van Varsseveld én een gratis drankje.De film won de Golden Globe voor de Beste Vrouwelijke Bijrol (Regina King) en is genomineerd voor 3 Oscars en 2 BAFTA’s. 

De film speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers (Kiki Layne) en Alonzo ‘Fonny’ Hunt (Stephan James). Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19- en 20-jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen.

In samenwerking met Het Literatuurhuis wordt deze film ingeleid door journalist Dominique van Varsseveld. Ze schrijft voor onder andere NRC over film, is een kenner van het werk van Baldwin en interviewde onlangs regisseur Barry Jenkins en de twee hoofdrolspelers over deze film.

Speciaal voor Huisvrienden van Het Literatuurhuis
We hebben dertig gratis kaarten beschikbaar voor deze voorstelling voor Huisvrienden van Het Literatuurhuis. Ben je Huisvriend en wil je zeker zijn van een kaart voor deze speciale première, meld je dan snel aan via dit formulier want op is op. Je kunt iemand meenemen tegen het reguliere tarief van 9,50 (incl. inleiding en drankje); dit kun je invullen op het formulier. Huisvriend worden? Klik dan hier.

do
14.02 2019
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Prijs vanaf: €9,50
Evenement Categorie:
Website Evenement Event Facebook »
Locatie

Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
Utrecht, Nederland

Organisator

Het Literatuurhuis

Delen