Spring naar content
Laden Evenementen

© Ilja Keizer

  • Dit evenement is voorbij.

Deze lezing door Franca Treur in het Catharijneconvent is in samenwerking met Het Literatuurhuis. De veelgelezen auteur schreef op een indringende manier over het opgroeien in een streng christelijke omgeving. De rol van vrouwen is een belangrijk thema in twee van haar boeken.

Haar debuutroman Dorsvloer vol confetti uit 2009 werd alom bejubeld. De roman vertelt het verhaal van de jonge Katelijne die opgroeit in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Uitverkoren zijn is het belangrijkste levensdoel. Maar voor Katelijne zijn lezen en verhalen nog veel belangrijker. Het boek is een gevoelig en liefdevol portret van de gesloten gemeenschap waarin ze zelf opgroeide. In Hoor nu mijn stem uit 2018 geeft Franca Treur een stem aan vrouwen uit de delen van de samenleving waar een vrouw niet vaak wordt gehoord.

Franca Treur (1979) is geboren en getogen in Zeeland. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden. Ze schrijft voor onder andere NRC Handelsblad en nrc.next. Voor Dorsvloer vol confetti won ze de Selexyz Debuutprijs en de Jan Bruijns-prijs en werd ze genomineerd voor de NS Publieksprijs en de Anton Wachterprijs. Inmiddels zijn er meer dan 150.000 exemplaren verkocht van dit boek. Haar nieuwste roman Regieaanwijzingen voor de liefde (Prometheus) verscheen eerder dit jaar.

 

Praktische informatie

Deze lezing vindt plaats op zaterdag 31 augustus van 15.30 – 16.30 uur. Reserveren voor de lezing kan via info [@] catharijneconvent.nl of 030 2313835. De toegang is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt.

Literair tweeluik Bij ons in de Biblebelt

De lezing is onderdeel van een tweeluik in samenwerking met Het Literatuurhuis. De eerste bijeenkomst is op zaterdag 24 augustus. Jan Siebelink wordt dan geinterviewd door Gina van den Berg. U kunt zich voor de bijeenkomsten apart aanmelden.

za
31.08 2019
Tijd: 15:30 - 16:30 uur
Evenement Categorie:
Website Evenement
Uitverkocht
Locatie

Museum Catharijneconvent
Lange Nieuwstraat 38
Utrecht, 3512 PH

Organisatoren


Delen