Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tijdens een avond vol taal en muziek onderzoeken Sylvana Simons en Etchica Voorn de literaire en politieke kracht van Toni Morrison. Artiesten Jeannine Valeriano en Pink Oculus brengen een ode aan haar werk.

Met haar debuutroman The Bluest Eye (1970) zette Toni Morrison zich direct op de kaart als een van de meest belangrijke en uitzonderlijke schrijvers ter wereld. Als geen ander wist ze woorden te vinden voor de onderdrukking, het verlies en de zoektocht naar identiteit binnen de Afro-Amerikaanse gemeenschap. In 1993 werd ze als eerste zwarte vrouw onderscheiden met de Nobelprijs voor de Literatuur en groeide uit tot het ‘geweten van intellectueel Amerika’. Op 5 augustus overleed ze op 88-jarige leeftijd.

Met o.a.

Sylvana Simons is fractievoorzitter van Bij1 in de Amsterdamse gemeenteraad. Na een carrière voor radio en televisie, maakte ze in 2006 de overgang naar de politiek.

Pink Oculus (Esperanza Denswil) is artiest, producer en actrice. In 2016 kwam haar EP Delicious uit bij het label Top Notch.

Etchica Voorn is schrijfster. In 2017 kwam haar debuut Dubbelbloed uit, een autobiografische zoektocht naar haar eigen identiteit, dat werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs.

Jeannine Valeriano is spoken word artiest, schrijver en zangeres. Ze is de initiator van Spoken Beat Night: avonden met muziek, poëzie, voordrachten en live animatie.


Over Grote Denkers
Grote Denkers is een programmaserie van De Balie. In Grote Denkers staan vooruitstrevende en eigenzinnige vrouwelijke denkers uit de wereldgeschiedenis centraal. Vrouwen die met hun leven en werk onze blik op de wereld hebben veranderd en vandaag de dag niets aan relevantie hebben verloren. Eerdere afleveringen stonden Grote Denkers als Simone de Beauvoir, Fatima Mernissi, Audre Lorde, Forough Farrokhzad en Anais Nin centraal.

ma
09.12 2019
Tijd: 20:30 - 22:30 uur
Prijs vanaf: €12,50
Evenement Categorie:
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Organisator

TivoliVredenburg

Delen