Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

César Vallejo (Peru, 1892) stierf in 1938. De Peruaanse ambassade in Nederland en het Instituto Cervantes herdenken het 80e sterfjaar van de schrijver. 

César Vallejo stierf in 1983 op Goede Vrijdag in Parijs. De Peruaanse ambassade in Nederland en het Instituto Cervantes nemen samen het initiatief om het 80e sterfjaar van de schrijver te herdenken. Op die datum zal het ook honderd jaar geleden zijn dat hij zijn eerste dichtbundel genaamd De Zwarte Herauten publiceerde. Het gesprek zal worden begeleid door Ina Salazar.

César Vallejo is de belangrijkste vertegenwoordiger van de avant-garde in Peru en wordt gezien als een belangrijk figuur in de Peruaanse letteren. Hij is zonder twijfel één van de grote figuren van de Spaans-Amerikaanse lyriek in de 20e eeuw.
Zoals de Peruaanse oud-politicus Luis Alberto Sánchez zegt, is zijn poëzie “één van de meest vertegenwoordigende, buitengewone en diepgaande van de Spaanse taal”. Er kan worden gezegd dat het werk van César Vallejo tijdens de ontwikkeling van de poëzie na het Modernismo misschien wel net zo belangrijk was als dat van de Chileense dichter Pablo Neruda of de Mexicaanse schrijver Octavio Paz.

Ina Salazar is docente Spaans-Amerikaanse Literatuur op de Universiteit van Caen Basse-Normandie.

Het programma is Spaans met een simultaanvertaling in het Nederlands.

wo
13.06 2018
Tijd: 19:00 - 20:30 uur
Prijs vanaf: Gratis
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Instituto Cervantes
Domplein 3
Utrecht,Nederland

Organisator

Instituto Cervantes

Delen