Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In zijn nieuwste boek ‘Grote verwachtingen’ vertelt en duidt Geert Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan. Het is het vervolg op het immens succesvolle ‘In Europa’ dat vijftien jaar geleden verscheen. ‘Grote verwachtingen’ gaat over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Het neemt de draad op waar ‘In Europa’ eindigde, in 1999. Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar dat gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, en de vluchtelingen.

Op 5 maart gaat Mak in gesprek met het publiek en diverse experts om de thema’s uit zijn boek verder toe te lichten. Verwacht een avond vol reflectie, duiding en geschiedenislessen. Nadere invulling van het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Over Geert Mak
Schrijver Geert Mak (1946) brak door met met het boek ‘Hoe God verdween uit Jorwerd’, een beschrijving van de teloorgang van de Europese boerencultuur. Daarna verschenen onder andere ‘De Eeuw van Mijn Vader’ (1999), ‘In Europa’ (2004), ‘Reizen zonder John’ en ‘De levens van Jan Six. Een familiegeschiedenis’ (2016). In 2017 won Mak de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Volgens het fonds heeft zijn ‘ongeëvenaarde verteltrant’ de internationale geschiedenis voor velen tot leven gewekt. In november 2019 verscheen zijn meest recente boek ‘Grote Verwachtingen’. De VPRO maakt op basis van het boek een gelijknamige televisieserie.

Informatie over de kaartverkoop
Voor dit college zijn vaste zitplaatsen beschikbaar. Let op: in dit college wordt gebruik gemaakt van foto- en videomateriaal. De plekken op de tweede rang bieden minder goed zicht op het videoscherm. De spreker is vanaf alle zitplaatsen wel goed te zien.

do
05.03 2020
Tijd: 20:00 - 22:00 uur
Prijs vanaf: €12,50
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Organisator

TivoliVredenburg

Delen