Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

We vieren de debuutromans van drie jonge schrijvers, die allemaal ‘veelbelovend’ zijn genoemd. Drie verschillende boeken over de diversiteit van ‘vruchtjes’ en mensen. I.s.m. De Utrechtse Boekenbar.

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort, de novelle De zon als hij valt en de vinylsingle Joost Oomen. Joost Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen en won in 2011 het Hendrik de Vriesstipendium voor nieuwe literatuur. Naast dichter was Oomen ook actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin en Explore the North. Werk van Oomen verscheen in Revisor, samplecanon en Kluger Hans. Oomen trad onder andere op bij Crossing Border, Dichters in de Prinsentuin, Into the Great Wide Open, Wintertuin, Sunsation, Oerol, Lowlands en het Pisa Book Festival.

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers. Simone werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. In 2018 werd hoe de eerste vonken zichtbaar waren bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en in 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie.

Lotte Lentes (1990) schrijft proza en theater, werkte voor Das Magazin en het Vlaamse theatergezelschap NTGent, en schreef voor onder andere Tirade, de Revisor, Hard//hoofd en De Gids. In 2015 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar chapbook, de novelle De jongen, het stof, dat in 2017 samen met een aantal korte verhalen en essays werd gebundeld onder de titel Een tweede keer kijken. Lotte werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers uit zes Europese landen. In 2017 nam ze deel aan de Parijsresidentie van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman die zal verschijnen bij Uitgeverij Cossee. Haar chapbook verschijnt in het najaar van 2020 in Spaanse vertaling bij uitgeverij Lengua de Trapo.

zo
22.11 2020
Tijd: 20:00 - 21:30 uur
Prijs vanaf: €5 – €10
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Bibliotheek Neude
Neude
Utrecht,

Organisator

Bibliotheek Utrecht
http://www.bibliotheekutrecht.nl

Delen