Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Op donderdagavond 20 juni organiseert Vooys een debatavond naar aanleiding van het zomernummer ‘Waanzin’, dat de dag voor de debatavond verschijnt. Het evenement staat in het teken van empathie en literatuur. Het thema is geïnspireerd op Namwali Serpells artikel ‘The Banality of Empathy’, dat maart 2019 in The New York Review of Books verscheen. Op deze avond in Utrecht zullen verschillende sprekers aan de hand van literaire fragmenten in debat gaan over (de uitwerking van) het thema. Is empathie wel altijd een positief iets?

De avond trapt af met een introductie op het onderwerp door literatuurwetenschapper Frank Hakemulder – hij heeft veelvuldig onderzoek naar empathie gedaan. Nadien zal er een paneldiscussie onder leiding van letterkundige Saskia Pieterse plaatsvinden. Het panel zal onder meer in gesprek gaan over de manier waarop empathie functioneert, en of zij al dan niet problematische hiërarchieën creëert. In het panel zullen meerdere academici en schrijvers toetreden die zich allen op een andere manier tot het literaire veld en het thema verhouden. We verklappen naast Frank zelf alvast een ander panellid: Fiep van Bodegom. Fiep is schrijfster, literatuurwetenschapper en redacteur bij De Gids. Ze schrijft regelmatig voor de De Groene Amsterdammer en het NRC, meestal over literatuur.

De andere panelleden zullen op korte termijn bekendgemaakt worden.

Het evenement vindt plaats van 19:15 tot 22:15 in het Zimihc Theater Wittevrouwen in Utrecht. De avond is gratis te bezoeken, maar vooraf aanmelden is verplicht in verband met een beperkt aantal plekken. Aanmelden kan gemakkelijk door te mailen naar redactie@tijdschriftvooys.nl.

Benieuwd wie er nog meer komen spreken en naar de inhoud van de activiteit? Volg het evenement via de site en via Facebook, en blijf zo op de hoogte!

Dit evenement wordt gesponsord door het Stuf Universiteitsfonds

do
20.06 2019
Tijd: 19:00 - 22:30 uur
Prijs vanaf: Gratis
Website Evenement Event Facebook »
Locatie

Zimihc Theater Wittevrouwen
Bouwstraat 55
Utrecht,

Organisator

Tijdschrift Vooys

Delen