Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theatergroep Aluin duikt van 22 t/m 29 december 2019 in het Nederlandse oertoneel en presenteert hoogtepunten uit de eerste toneelstukken die hier in de Lage Landen werden gemaakt. We tonen de wieg van het Hollandse theater in een wervelend wagenspel. Kom langs en ervaar de tijdloze kwaliteit van deze in de vergetelheid rakende literatuur.

In sneltreinvaart komt een flink aantal stukken voorbij. Van de vier anonieme Abele Spelen en Elckerlyc uit de 15e eeuw, het 16e eeuwse Mariken van Nieumeghen, tot de 17e eeuw met De Spaanse Brabander van Bredero, Warenar van P.C.Hooft, Lucifer van Joost van den Vondel tot Liefde in het Lazarushuis van Focquenbroch.

Heeft Nederland geen toneeltraditie? In de zeventiende eeuw was er juist veel belangstelling voor theater. Aluin laat met veel humor en enthousiasme zien dat het onterecht is dat dit Nederlandse werk niet meer wordt gespeeld. Het verdient een net zo breed publiek als toen. Aluin ontdoet de werken van het eeuwenoud stof en laat zien dat toneel destijds nog een volkse kunst was.

De Hollanders wordt opgevoerd als een wagenspel. Naar de geest van de oude marktpleinen uit de Middeleeuwen zit je niet de hele voorstelling stil, je kunt gerust van plaats wisselen en genieten van een drankje. Bij elke voorstelling is er een contextprogramma met korte voorstellingen van jonge Utrechtse theatermakers, debatten en/of mini-colleges (zie programma).

zo
22.12 t/m 28.12 2019
20:00
Prijs vanaf: €20
Evenement Categorie:
Locatie

Theater Kikker
Ganzenmarkt 14
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Organisator


Delen