Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Voertaal: Nederlands

Oude kaarten zijn ideaal en levendig materiaal om historische gebeurtenissen en veranderingen te illustreren. Van een zevenhonderd jaar oud cartografisch schetsje uit Aardenburg over de aanpassing van de plaatselijke afwatering of het bouwen van een kerk tot een van de eerste fietskaarten uit 1896 en een moderne kaart over de stormvloed in 1953.

Van een kaart van Frederick de Wit over de ontwikkeling van de Amsterdamse grachtengordel in de 17de eeuw tot de beroemde vloerkaart van Joan Blaeu en later Martinus Martens in de Burgerzaal van het Paleis op de Dam. Dat nieuwe stadhuis moest een symbool worden van de Vrede van Münster uit 1648 en de toegenomen handel en welvaart in Nederland. De wereldkaart met de vaarroutes van de VOC en de WIC vormde voor de bezoekers een universum in het klein. Dit unieke boek bevat kaarten van wereldberoemde cartografen als Ptolemaeus, Van Deventer, Mercator, Ortelius, Blaeu, Visscher, De Wit en Covens & Mortier.

Woensdag 23 oktober | aanvang 19.30 uur
Toegang: € 7,50 inclusief een drankje (VriendenVoordeelkaarthouders 20% korting)
Aanmelden verplicht via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl

Over de auteurs
Reinder Storm is conservator Cartografie, Geografie en Reizen bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.
Marieke van Delft is conservator Oude Drukken van de Koninklijke Bibliotheek, Nationale Bibliotheek van Nederland in Den Haag.

wo
23.10 2019
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Prijs vanaf: €7,50
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Broese Boekverkopers
Stadhuisbrug 5
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Broese Boekverkopers

Delen