Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Met: Peter de Voogd

In deze cursus over Engelse poëzie lezen we gedichten van Philip Larkin (1922-1985) en W.H. Auden (1907-1973), die tezamen een goed beeld geven van ontwikkelingen in de Britse letterkunde van de twintigste eeuw. De reader bevat vijfentwintig prachtige gedichten uit hun gehele oeuvre die middels close reading worden behandeld.

Over W.H. Auden
W.H. Auden (1907-1973) werd door Joseph Brodsky de grootste dichter van de twintigste eeuw genoemd. In zijn kostschooljeugd ontdekte hij zijn homoseksualiteit en vervolgens ook het socialisme. Eros voerde hem naar de decadentie van interbellum Berlijn; Marx naar de Spaanse Burgeroorlog. Later vestigde hij zich in Amerika. Auden was een groot muziekliefhebber en zijn poëzie is inventief vormvast, zijn thematiek veelzijdig, van lyrisch tot satirisch.

Over Philip Larkin
Philip Larkin (1922-1985) wordt als een van de grootste naoorlogse dichters van Engeland beschouwd. Hij beschrijft graag ongemakkelijke ervaringen en mislukkingen en wroeging, maar kan ook wrang-komisch en empathisch over de belangrijke dingen des levens schrijven. Zijn poëzie wordt daarom wel omschreven als poëzie waaruit zelfs mensen die poëzie wantrouwen, troost en vreugde kunnen putten.

Docent: Peter de Voogd, emeritus hoogleraar Engelse letterkunde.
Kosten: €250 (de cursussen zijn niet gratis met de Literatuurhuispas)
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 18
Data: 3 oktober t/m 28 november, uitgezonderd 24 oktober (8 woensdagavonden van 19.00 – 21.00u)

Aanmelden
Dit formulier kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor deze cursus. Half augustus nemen we contact met u op om uw inschrijving te bevestigen, 1 september laten we weten of de cursus voldoende definitieve inschrijvingen heeft om doorgang te kunnen vinden.

wo
03.10 2018
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Prijs vanaf: €250
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Het Literatuurhuis
Oudegracht 237
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Het Literatuurhuis

Delen