Skip to content
Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Programma rondom het verschijnen van de heruitgave van Lennarts klassieke Utrecht roman. Met medewerking van Petra Teunissen, biografe Lennart, Koen Vergeer, schrijver en initiatiefnemer heruitgave, en Dolf Verroen, kinderboekenschrijver en destijds bevriend met Clare Lennart en verzorger van haar literaire nalatenschap.
 

Wandeling: Van C&A tot in de Middeleeuwen,  11.00 – 12.00 uur

In het voorjaar van 1939 publiceerde Clare Lennart (1899-1972) haar derde roman: Huisjes van kaarten. Het boek is te lezen als een ode op de Utrechtse Steenweg, de ‘lange straat, die loopt van C&A tot in de Middeleeuwen’, zoals de openingszin luidt. Tachtig jaar later zijn veel locaties uit de roman nog goed te herkennen. We volgen het spoor van hoofdpersoon Therese Lucia Landolf op haar wandeling van en naar haar kamers achter de ‘groene poort’ op Steenweg 33bis en wandelen langs Middeleeuwse monumenten en bekende winkels en uitgaansgelegenheden in het interbellum. Biografe Petra Teunissen vertelt over de ontstaansgeschiedenis van Huisjes van kaarten en over de rol van Utrecht in het soms turbulente leven van Clare Lennart.

Presentatie: Huisjes van kaarten, 12.30 – 13.30 uur

Tijdens de presentatie van Huisjes van kaarten zal Petra Teunissen spreken over de autobiografische elementen in het boek. Koen Vergeer, schrijver van het nawoord bij de roman, spreekt over zijn fascinatie voor het vroege werk van Clare Lennart. Dolf Verroen, kinderboekenschrijver en bezorger van de literaire nalatenschap van Clare Lennart, wordt door Koen Vergeer geïnterviewd over zijn vriendschap en samenwerking met de schrijfster.

 

Programma in samenwerking met Utrecht City of Literature en Uitgeverij L.J. Veen Klassiek/Atlas Contact.

Meer informatie over locatie/toegang mbt wandeling en presentatie/reserveren: www.salonsaffier.nl | 030 6701020

zo
15.09 2019
Tijd: 11:00 - 13:30 uur
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Vredenburg 17

Organisator

Salon Saffier

Delen