Skip to content
Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Boekpresentatie van Gert den Toom, Polaroid van de dag (2019) met muziek, voordrachten en een borrel. Volledig programmering volgt.

—————————————————————-

‘Als ik nog geen idee en wel tijd heb, sluit ik ergens tussen zeven en negen uur ’s avonds mijn ogen. Dan denk ik na, in de meest letterlijke zin van het woord: ik probeer de voor de hand liggende indrukken van de dag los te laten en ga op zoek naar een impressie van betekenis. Naar een detail dat me bijgebleven is, naar de kiem van een verhaal of naar een klein maar fijn inzicht. En als ik me goed concentreer, dan vind ik vrijwel altijd iets en zie ik daarachter nog iets en verderop nog meer.’

De polaroid van de dag kan van alles zijn. Soms een poëtische beschrijving, een filosofische overdenking, een tirade of een romantische droom. Maar altijd: het verslag van een ontmoeting – met iemand, met een idee of met een samenloop van omstandigheden. Hij kan over het leven in de stad gaan, over het geheugen, over schrijven en reizen, film en muziek, over spoken, huurmoordenaars en zichzelf aanprijzende geneesheren, over liefde en ziekte, de dood of kauwgomballenautomaten in Berlijn.

De polaroid van de dag is een momentopname. Soms ernstig, soms ironisch maar altijd direct klaar, als een persoonlijk portret van de dag. Niet een zorgvuldig voorbereide foto, maar een snapshot, een vermoeden. Samen vormen de polaroids de fragmenten van een groot, organisch groeiend woordenboek: een autobiografie en encyclopedie ineen.

vr
13.09 2019
Tijd: 20:00 - 21:30 uur
Evenement Categorie:
Locatie

De Utrechtse Boekenbar
Westerkade 2
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Organisator

De Utrechtse Boekenbar

Delen