Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Met: Willem du Gardijn. Femke Brockhus, Donald Niedekker en Harrie Lemmens.

Boekhandel Bijleveld viert het 5-jarig jubileum van Uitgeverij Koppernik met voordrachten van Willem du Gardijn, Femke Brockhus, Donald Niedekker en Harrie Lemmens.

Koppernik, uitgeverij van onder andere Cynan Jones, Alasdair Gray en Daisy Johnson, publiceerde vijf jaar geleden de roman Zeer helder licht van C.C.S. Crone-prijswinnaar Wessel te Gussinklo. Nu, vijf jaar verder, omvat hun fonds met zorg vormgegeven boeken van schrijvers die het vreemde niet schuwen en die zich weinig aantrekken van de waan van de dag.

Willem du Gardijn
De Utrechtse schrijver Willem du Gardijn debuteerde met de roman Monografie van de mond. Daarop volgde de verhalenbundel Negen raven en de roman Bevrijding, een onverbloemde openbaring van de Utrechtse kunstacademiecultuur in de jaren 90, en vol stilistisch vuurwerk. In de herfst van 2018 kwam de verhalenbundel Het grote vakantiepark uit.

Femke Brockhus
Femke Brockhus (1989) debuteerde in 2017 met de poëtische roman Laat het stil zijn, over herinneren en vergeten, over de ruimte tussen dromen en leegte en hoe ergens op de grens twee zussen moeder en dochter worden. ‘Literair impressionisme van een buitengewone kwaliteit’, aldus literair weblog Tzum. Ze werkt nu aan haar roman Een stad, een stad.

Donald Niedekker
Donald Niedekkers taal [is] zo rijk en beeldend dat je naar meer verlangt’, aldus De Standaard. Bij Koppernik verschenen: Als een tijger, als een slak (2015), het voor de Fintro Literatuurprijs genomineerde Oksana (2016) en Wolken & C (2018). In mei wordt de roman Zo zie je alles verwacht, over een pensionado die zijn hele leven de potloden van Ikea sleep.

Harrie Lemmens
Harrie Lemmens is vermaard vertaler van Portugese en Braziliaanse literatuur. Hij ontsloot werk van José Saramago en António Lobo Antunes voor het Nederlands taalgebied. Voor Koppernik richtte hij zich op Fernando Pessoa, António Vieira en José Eduardo Agualusa. Hij werkt nu aan de vertaling van een werk van Cyro dos Anjos.

do
28.03 2019
Tijd: 19:30 - 21:00 uur
Prijs vanaf: Gratis
Evenement Categorieën: ,
Website Evenement
Locatie

Boekhandel Bijleveld
Janskerkhof 7
Utrecht,
+ Google Maps

Organisator

Boekhandel Bijleveld

Delen