Skip to content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schrijver Manon Uphoff won veel prijzen met haar verhalen.

Benieuwd naar de vrouw achter de pen? Presentator Sofie van den Enk vraagt haar het hemd van het lijf bij deze eerste editie van Bibliotheekgasten.

Je kunt deze avond bezoeken met je We Are Public pas.


4 vragen aan Manon Uphoff

Je werk is vaak genomineerd en je won al veel prijzen, o.a. Opzij Literatuurprijs en de C.C.S. Crone-prijs. Welke is je het meest dierbaar en waarom?
‘Ik was destijds erg blij met de nominatie voor de AKO Literatuurprijs voor mijn debuutbundel Begeerte, en met de Rabobank Lenteprijs voor het verhaal ‘Begeerte’ daaruit. Het was meteen een bevestiging, een waardering. Ik voelde toen dat mijn schrijven een plek zou kunnen krijgen’.

Je wordt wel de koningin van het korte verhaal genoemd. Een genre dat toch nog vaak als een opstapje voor een ‘echte’ roman gezien wordt. Hoe kijk jij daar tegenaan?
‘Reusachtige nonsens. En ik heb al schrijvend zoveel vormen voor verhalen gezocht: kort kort verhaal, lang kort verhaal, novelle, roman, scenario, essay, verhalend essay, elk verhaal krijgt de vorm en de lengte die nodig is om het te kunnen vertellen’.

Je bent geboren in Lombok en woont alweer 25 jaar in de binnenstad. Wat is je lievelingsplek in Utrecht?
‘Ik woon voor een deel van de tijd ook in Kroatië, maar als ik in Nederland ben, standplaats Utrecht, dan ga ik ongelooflijk graag naar de kleine Botanische tuin. Dat is een oase in de stad (Utrecht heeft veel oases)’.

Je schrijft romans, novellen, scenario’s, geeft les en bent beeldend kunstenaar. Waar ligt je hart?
‘Bij wat ik op dat moment doe’.

vr
18.10 2019
Tijd: 20:00 - 22:00 uur
Prijs vanaf: €5
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Centrale Bibliotheek Neude
Neude
Utrecht,
+ Google Maps

Organisator

Bibliotheek Utrecht
http://www.bibliotheekutrecht.nl

Delen