Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Mijn pen is mijn wapen’, zingt Akwasi, in zijn nummer ‘Binnenvetter’.

Deze rapper, theatermaker, dichter, presentator én NRC-columnist verricht wonderen met zijn woorden. Benieuwd naar dit sympathieke en altijd vrolijke multitalent?
Presentatrice Sofie van den Enk vraagt hem bij Bibliotheekgasten het hemd van het lijf over zijn jeugd in de Bijlmer en Osdorp, zijn tijd op de Toneelacademie, zijn albums en dichtbundel.

Je kunt deze avond bezoeken met je We Are Public pas

3 vragen aan Akwasi

Ben je een betere muzikant doordat je ook schrijver bent?
Ik voel me niet per se een betere muzikant maar ik merk wel dat ik als verhalenverteller op verschillende manieren en met verschillende media iets kan vertellen.

Je bent een multitalent, waar haal je het lef vandaan om zoveel uiteenlopende dingen te doen?
Ik denk niet dat het zozeer om lef draait. Het draait eerder om focus. Alles begint voor mij met een goede planning, maar focus heb je wel écht nodig. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik alleen de dingen doe die mij gelukkig maken.

Zijn er boeken die je muziek hebben geïnspireerd?
Ja zeker. Heel veel boeken hebben mij geïnspireerd. Van ‘De kleine prins’, tot aan de stripboeken van Philemon. Van ‘Roofstaat’ tot aan ‘De zwarte met het Witte hart’. Het boek ‘Message to the people’ van Marcus Garvey heeft mij geïnspireerd om ook in mijn muziek ergens voor te staan.

vr
06.12 2019
Tijd: 20:00 - 22:30 uur
Prijs vanaf: €7,50
Evenement Categorie:
Locatie


Organisator

Bibliotheek Utrecht
http://www.bibliotheekutrecht.nl

Delen