Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Margaret Atwood, de grande dame van de internationale literatuur, geeft op donderdag 1 oktober de twaalfde Belle van Zuylenlezing tijdens het ILFU. Atwood is schrijver van veelbekroonde romans, essays en verhalenbundels waarmee ze een internationaal miljoenenpubliek verwierf. Haar bekendste boek is de bestseller Het verhaal van de dienstmaagd (The Handmaid’s Tale), de beklemmende roman over het dystopische Gilead, die in 2017 werd verfilmd tot een met een Emmy Award gelauwerde tv-serie. Vorig jaar verscheen de opvolger De testamenten (Prometheus), waarvoor ze de Booker Prize kreeg.

Belle van Zuylenlezing online
Het is gebruikelijk dat de Belle van Zuylenlezing in Utrecht wordt uitgesproken. Margaret Atwood was dan ook vastbesloten om naar Nederland af te reizen, maar heeft vanwege de huidige gezondheidsrisico’s van de reis moeten afzien. Zij zal haar lezing in Canada uitspreken en wordt in een live uitzending vanuit de Grote Zaal van TivoliVredenburg geïnterviewd. Het evenement is te volgen via een livestream en een beperkt aantal plaatsen in de zaal. De kaarten voor de tickets bestel je via de ticketbutton hiernaast. Zaalkaarten kun je hier kopen.

Overhandiging Belle van Zuylenring
Tijdens de live uitzending neemt Margaret Atwood ook de Belle van Zuylenring 2020 in ontvangst. De ring is een ereprijs ingesteld door het ILFU in samenwerking met de gemeente Utrecht. Margaret Atwood ontvangt deze ring omdat zij in haar werk ‘op indrukwekkende wijze en op talloze verschillende manieren de spanning tussen kunst en werkelijkheid, natuur en cultuur, mannen en vrouwen en binnenwereld en buitenwereld heeft onderzocht.’ De ring wordt uitgereikt aan schrijvers die in hun werk op een nadrukkelijke en relevante wijze reflecteren op de hedendaagse maatschappij. Vorig jaar kreeg de Nigeriaanse schrijver Chimamanda Ngozi Adichie de Belle van Zuylenring. De Belle van Zuylenring is ontworpen door de Utrechtse edelsmid Karin Wichers in opdracht van de gemeente Utrecht. Klik hier voor meer informatie.

Over de Belle van Zuylenlezing
De Belle van Zuylenlezing wordt sinds 2005 in Utrecht gegeven en is vernoemd naar een van Utrechts internationaal meest vermaarde schrijvers. Op deze manier beoogt het ILFU het gedachtegoed van Belle van Zuylen (1740-1805) over gelijkheid en emancipatie levend te houden. Schrijvers die de lezing eerder gaven zijn o.a. Paul Auster, Jeanette Winterson en Chimamanda Ngozi Adichie.

Kaartverkoop live streams en zaalkaarten
Voor de live stream kun je je kaarten kopen via de link naar GUTS: je kunt zelf kiezen voor een tarief (3,- t/m 17,50). Het systeem werkt eenvoudig: je meldt je aan met je mobiele nummer, koopt een kaartje en krijgt daarna een bevestiging voor de live stream. Op de dag van het evenement log je in met behulp van je telefoonnummer en de sms-code die je ontvangt en kies je de Margaret Atwood live stream door erop te klikken. Zo kun je thuis op je mobiel of laptop naar het programma kijken of dit casten naar je tv. Bij het tarief van 17,50 ontvang je gratis het limited edition boekje met de lezing van Margaret Atwood. Ook kun je bij je live stream-kaartje de ILFU festivalbundel ‘Buiten is niet bij te houden’ bestellen.
Wil je het programma volgen vanuit de zaal, dan kun je kaarten kopen via TivoliVredenburg.
Bij de prijs voor een zaalkaart is een gratis drankje inbegrepen plus je ontvangt de lezing van Margaret Atwood in een limited edition boekje. Ook hier kun je de festivalbundel ‘Buiten is niet bij te houden’ bijbestellen.

do
01.10 2020
Tijd: 20:00 - 21:30 uur
Prijs vanaf: €3
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Online

Organisator

ILFU

Delen